28 Eylül 2012 Cuma

Tavuklu Siron


Tavuklu siron için gereken malzemeler
  • 4 adet yufka 
  • 2 adet büyük tavuk budu
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ
  • pulbiber
  • Salça
  • tuz
  • Maydonoz


Tavuklu siron'un yapılışı
  • Yufkaları tek tek rulo şeklinde sarıp, 2 santim uzunluğunda keselim.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine hafif yağ gezdirip fırında kızartalım.
  • Tavukları bir tencereye koyup haşlayalım.
  • Haşlanmış tavukları didikleyip bir kenara alalım.
  • Tavuksuyunu da yufkaların üzerine gezdirip tekrar sıcak fırına verelip çekmesini bekleyelim.
  • Hafif ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip tavukları serpiştirelim.
  • En üstede tere yağında kızdırdığımız pul biber ve salçayı döküp maydonozla süsleyelim.
  • Nefis bir lezzet afiyet olsun..



5 yorum:

  1. nefis olmuş. elelrine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş...
    ben bunu tavuklu mantı niyetine yapıyorum :))
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Haticecimm öğlen karnımda acıktı,bu ne iştah açıcı bir görüntü,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. bence de nefis..bende bunu çok severim şimdi de görünce canım çekti..akşam akşam olmadı yaa:))sevgiler..

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..