28 Eylül 2012 Cuma

Kış Hazırlıkları -1


       Kış hazırlıklarına ilk olarak yemeklik patlıcanlarla başladım.
Pazardan aldığım patlıcanları önce yıkadım kabuklarını alacalı soydum ve aşağıda görüldüğü gibi doğrayıp acı suyunun çıkması için tuzlu suya ıslattım. Daha sonra yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızarttım.
Bir kenarda soğumaya bırakrım.
       Daha sonra biberlerin aralarını kesip, çekirdeklerini çıkarıp onlarıda kızarttım. Aynı şekilde soğumaya bıraktım.
       Domatesleri yemeklik doğrayıp onları da bir kenara ayırdım.
     
     
       Buz dolabı poşetlerine kızarttığım patlıcanları paylaştırdım. Üzerine biberleri ve en üste de domatesleri koyup ağzını sıkıca kapattım. Kışın yemek yapılmak üzere dondurucuya kaldırdım.
       Bu yemeği hazırlarken bolca kuru soğanı ortadan ikiye kesip çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğruyorum. İçine 3-4 diş sarımsak ekleyip bu dondurucudan çıkardığım yemeği soğanların üzerine koyup
tuz kırmızı karabiber atıp kapağını kapatıp kendi suyuyla pişmeye bırakıyorum. 8- 10 dk. pişmesi yeterli oluyor. Çok kısa sürede pişiyor. Yanında bir çorbayla yada cacıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

14 yorum:

  1. Hatice ellerine sağlık...Kızartmaların buzlukta tadı bozulmuyor mu?Hani buzluk kokusu dediğimiz şeyden bahsediyorum...

    YanıtlaSil
  2. Hayır canım bozulmuyor.Buz dolabı poşetinin sağlam (deliksiz) olduğundan emin olursak zaten ağzını da sıkıca kapatıyoruz böylece kokular birbirine karışmıyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hem ellerine hem de emiğine sağlık,Selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Haticecim ellerine sağlık,afiyetle yiyin..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. kış hazırlıkları çok vakit alıyor ama kışın hazır yemek her an elinizin altında ..karınca misali..ellerinize kollarınıza sağlık ..afiyetle ..

    YanıtlaSil
  6. hatice abla sarmayı dolaba nasıl koyuyoruz pişmiş mi pişmemiş mi

    YanıtlaSil
  7. Sarmayı pişirmeden koymak daha güzel oluyor. Pişmiş sarmanın tadı ciktiginda haliyle değişiyor.

    YanıtlaSil
  8. Hatice pamuk poğaçanı yaptım çok güzel oldu teşekkür ediyorum tariflerin için

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık .kışın hazır yemek çok güzel paylaşmanız daha da güzel:)

    YanıtlaSil
  10. Hatice hanim soğanı hafif yagda öldürüp oyle mi ekliyorsunuz bu karisimi

    YanıtlaSil
  11. YAZDAN KIŞA HAZIRLAMAK EN DOGRUSU TARLA ÜRÜNLERİ GİBİSİ VAR MI..ELLERİNİZE SAGLIK

    YanıtlaSil
  12. Kızartma dondurucrda saglıklı olmadığını söyledi programdaprofösör araştırdınızmı hatice hanım

    YanıtlaSil
  13. Çok.guzel.bende uyguluyorum fakat çok dikkat etmem gerekiyor bugünlerde yalnızca hazırlanmış gıdadalar yerleştirdiğim

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..