7 Eylül 2012 Cuma

Bademli pilav


Ağzınızda kavruk badem kokusu ve arada kıtır kıtır gelen bir tat seviyorsanız buyurun bademli pilavın yapılışına..

Bademli pilav için gereken malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı dolusu badem
  • 1 adet et bulyon
  • Tuz


Bademli pilavın yapılışı
  • İlk önce bademleri suya koyup 10 dk haşlayıp kabuklarını soyalım.
  • Pirinçleri yıkayıp tuzlu suda 20 dk bekletelim.
  • Bademleri tencereye alıp az sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Sonra pirinçleri tuzu ve margarini ekleyip tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam edelim.
  • En son sıcak suyunu ve et bulyonu ekleyip kısık ateste suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Agzını kağıt havluyla kapatıp demlenmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Bayılıyorum bademe, Hangi yemeğin içine girerse girsin o yemeği şölene çevirir... Ellerinize sağlık pilavda tane tane olmuş hani :)

    YanıtlaSil
  2. ohh ellerine sağlık sevmek mi bayılırım o kıtırlığa harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. enfis olmuştur eminim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. çok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlıkk...
    sevgiler

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..