Sebze sevenler için bütün lezzetleri içerisinde bulunduran harika bir yaz yemeği. Hele birde güveçte yapılırsa doyamazsınız lezzetine. Eminim denemek isteyenler vardır. Şimdi tarife geçiyorum.
Etli Türlü için Gereken Malzemeler
- 1 parça kuşbaşı doğranmış et
 - 2 adet patlıcan
 - 2 adet kabak
 - 2 adet patates
 - Biraz taze fasulye
 - 2 adet soğan
 - 4-5 diş sarımsak
 - 5-6 adet yeşil biber
 - 3 adet domates
 - 1 adet et bulyon
 - Tuz, karabiber, kırmızı biber
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 yemek kaşığı margarin
 - yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yemeğin yapılışı
- Güveçimizin en altına sıvı yağ koyup, sırasıyla küp küp doğranmış sebzeleri yerleştirelim.
 - Önce eti, ardından soğan ve sarımsağı,yeşil fasulye, patlıcan, kabak ve patatesleri koyuyoruz.
 - En son biber ve domateslerini ekliyoruz.
 - Üzerine bir su bardağı suyla bir kaşık salçayı eritiyoruz.
 - içerisine baharatlarınıda karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
 - Enson Margarini koyup kapağını kapatıp, yemeğin altını yakıyoruz.
 - Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateste yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
 - Afiyet olsun..
 
Güveç yemeklerinde daha iyi sonuç alabilmek için kesinlikle karıştırmıyoruz ve pişene kadar kapağını açmıyoruz.
açmıyoruz
canım sebze sevenleri çağırmışın koşa koşa geldim :)
YanıtlaSilımm iyiki geldim güveçte hemde :)
aldım kaçtım...
Teşekkür ederim tarif arıyordum bu tarif hoşuma gitti...Emeğinize sağlık. ..
YanıtlaSil