Çerkez mantısı aynı mantı hamuru gibi yapılır sadece şekil ve iç malzemesi farklıdır. Normal mantıya nazaran yapımı çok çok kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.
Çerkez mantısı hamuru için gereken malzemeler
- 1 kase un
 - 1 adet yumurta
 - 3 çay kaşığı tuz
 - Aldığı kadar ılık su ( Yaklaşık 1 su bardağı)
 
- 3 adet haşlanmış patetes
 - 1adet kuru soğan
 - Tuz, karabiber, pulbiber
 
Üzeri çin
- Tereyağında eritilmişpul biberli salçalı sos
 - Sarımsaklı yoğurt
 
Mantının yapılışı
- Un, yumurta ve tuz derin bir kaba konulup, yavaş yavaş su ilave edilerek çok sert bir hamur elde edilir.
 - Hamur yuvarlak bir beze haline getirilip 15-20 dk dinlendirilir.(Dinlenmesse biraz zor açılır)
 - Bu arada içi malzeme için soğanı çok küçük doğrayıp az yağda kavurulup patates ve baharatlarla iyice ezilir.
 - Hamuru ne çok kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır.
 - Açılan hamurlar çay bardağıyla yada istediğiniz boyutta bir kalıpla bastırarak daire şeklinde kesilir
 - .Üzerine hazırladığımız patetesli harçtan konulup, şekildeki gibi kapatılır.
 - Kapatılan hamurlar bir tepsiye örtü serilip üzerine alınır.
 - Kaynayan bol suda 10-15 dakka haşlanıp süzülür.
 - Üzerine tereyağlı salçalı sos yapılıp dökülür.
 - Ve servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis yapılır.
 - Afiyet olsun...
 
çerkez mantısına yogurt katılmaz
YanıtlaSilNeden katılmasın tamamen damak zevkinize bağlı..
YanıtlaSil