Oruk kebabı normalde yağlı kırmızı etle yapılıyor ama ben tavuk kıymasıyla denedim. Böylede güzel oldu denemenizde fayda var. Hem görsel hemde nefis bir yemek oldu...
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (Rondoda çektim)
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 2 dilim ekmek içi
- Tuz, karabiber, Kırmızı biber
- 1 çay bardagı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Bütün malzemeleri yoğurup, dolapta yarım saat dinlendirdim.
- Elimle sıkarak çöp şişlere geçirip şekillendirdim.
- Sıvı yağda koyduğum tavada kızarıncaya kadar kızarttım.
- Yanında soğan salatası,patates kızartması ve pilavla sıcak servis yaptım.
- Afiyet olsun...
Eline saglik olsun canim yeme de yaninda yat olmus..
YanıtlaSilCanım enfes olmuş tabağı alıp kaçıyo
YanıtlaSilrum izninle sevgiler.
Immm çok güzel gözüküyor..Tavukla daha leziz olmuştır eminim
YanıtlaSilElinize sağlık. Değişik bir tarif olmuş. Sunumu da çok şık. Deneyeceğim. Selamlar. :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilmutluhaftalar
sevgiler
Hepinizede güzel yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilsizinki tam kebap olmus.ellerinize saglik.
YanıtlaSilŞahane bir kebap olmuş,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAfiyet şifa olsun inşAllah.
Hayırlı Cumalar diliyorum.
Muhabbetle..