4 Haziran 2012 Pazartesi

Oruk Kebabı ( Bulgurlu Köfte)

   
 Oruk kebabı normalde yağlı kırmızı etle yapılıyor ama ben tavuk kıymasıyla denedim. Böylede güzel oldu denemenizde fayda var. Hem görsel hemde nefis bir yemek oldu...

 Malzemeler
  • 2 adet tavuk göğsü (Rondoda çektim)
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 2 dilim ekmek içi
  • Tuz, karabiber, Kırmızı biber
  • 1 çay bardagı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ



Yapılışı
  • Bütün malzemeleri yoğurup, dolapta yarım saat dinlendirdim.
  • Elimle sıkarak çöp şişlere geçirip şekillendirdim.
  • Sıvı yağda koyduğum tavada kızarıncaya kadar kızarttım.
  • Yanında soğan salatası,patates kızartması ve pilavla sıcak servis yaptım.
  • Afiyet olsun...


8 yorum:

  1. Eline saglik olsun canim yeme de yaninda yat olmus..

    YanıtlaSil
  2. Canım enfes olmuş tabağı alıp kaçıyo
    rum izninle sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Immm çok güzel gözüküyor..Tavukla daha leziz olmuştır eminim

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık. Değişik bir tarif olmuş. Sunumu da çok şık. Deneyeceğim. Selamlar. :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel olmuş
    mutluhaftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hepinizede güzel yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. sizinki tam kebap olmus.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  8. Şahane bir kebap olmuş,ellerine sağlık canım.
    Afiyet şifa olsun inşAllah.
    Hayırlı Cumalar diliyorum.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..