8 Mayıs 2012 Salı

Hünkar Beğendi (Beğendili Kebap)



       Yine bizim çok sevdiğimiz bir yemek. Tadına doyamıycaksınız. Yapımını neden bu kadar geç bıraktım bilmiyorum. Kısmet bu güneymiş.Buyurun tarife:))




Begendi için
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 50 gr margarin
  • 2 kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Kebabı için
  • 200 grm kuşbaşı et
  •  2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber,kırmızı biber
Yapılışı
  • Önce etimizi hazırlayıp bir kenara alalım.
  • Sırasıyla eti, soğanı,biberi, domatesi, sarımsakları ilave edip kavuralım.
  • Baharatlarını atıp yarım çay bardağı su ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Beğendi için tavaya yağı ve unu koyalım, sararıncaya kadar kavuralım.
  • Soyulup ince kıyılmış patlıcanları ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Sütünü koyup, tuz ve karabiber ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerinede hazırladığımız kebabı koyup servis yapalım.
  • İsterseniz maydanoz ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Çok ama çok sevdiğim bir yemektir kendileri:))) Ellerine sağlık canım sunum harika olmuş. Patlıcan pazar tezgahlarını süslemeye başlamışken yapmak lazım.
    Öpüyorum canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..