16 Mart 2012 Cuma

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı (İncir dolması)


       İncirin yerinde olupta, incir tatlısı yapmamak olmazdıı :)) İşte size harika bi lezzet..  Kaymaklı İncir Tatlısı Afiyet olsun..
Kaymaklı İncir Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
  • 15-20 tane kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın




Kaymaklı İncir Dolmasının Yapılışı
  • Önce sütü kaynatıp ocaktan alalım.
  • İncirleri sütün içine koyup 15-20 dk bekletelim.
  • Sütün içinden çıkarıp alt kısımlarını parmagımızla oyalım.
  • İçini  alabildiği kadar cevizle dolduralım.
  • Doldurduğumuz incirleri tencereye dizelim.
  • 1 su bardağı şekeri ve tarçını üzerine dökelim.
  • 1 su bardağı suyuda ekleyip kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Piştikten sonra incirleri servis tabağına alıp,
  • kalan şerbeti koyulaşana kadar kaynatalım.
  • (Bunu tatlımızı süslemek için kullanalım)
  • Soğuduktan sonra üzerine kaymakla servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

4 yorum:

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..