28 Şubat 2012 Salı

Hamsili Pilav


Malzemeler:
  • 1 kg. hamsi
  • Yeteri kadar mısır unu
  • Biraz tuz
Plavı için malzemeler:
  • 2 su bardagı pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yeteri kadar maydonoz, dereotu, tuz ve su
Yapılışı:
  • Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tere yağında kavurun.
  • Ardından yıkayıp suda beklettiğiniz pirinçleri tencereye alıp kavurun.
  • Fıstıkları ve kuş üzümünüde ilave edip tuzunu atıp 5 dk. daha kavurun.
  • Üzerine çıkacak kadar suyunu ilave edip maydonoz ve dereotunu da serpiştirip altını kısın.
  • Temizlenip tuzlanmış balıkları mısır ununa batırıp Yağlanmış fırın kalıbına dizin.
  • Ortasına pişmiş ve demlenmiş pilavı yayın.
  • En üste yine balıkları dizerek kapatın.
  • önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  • Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Tarifinizi denedim, oldukça pratik ve güzel oldu. çocuklar da çok beğendiler. Eğitim Haber ve Hidroponik

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..