
Malzemeler:
- 1 kg. hamsi
 - Yeteri kadar mısır unu
 - Biraz tuz
 
Plavı için malzemeler:
- 2 su bardagı pirinç
 - 2 yemek kaşığı kuş üzümü
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - yeteri kadar maydonoz, dereotu, tuz ve su
 
Yapılışı:
- Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tere yağında kavurun.
 - Ardından yıkayıp suda beklettiğiniz pirinçleri tencereye alıp kavurun.
 - Fıstıkları ve kuş üzümünüde ilave edip tuzunu atıp 5 dk. daha kavurun.
 - Üzerine çıkacak kadar suyunu ilave edip maydonoz ve dereotunu da serpiştirip altını kısın.
 - Temizlenip tuzlanmış balıkları mısır ununa batırıp Yağlanmış fırın kalıbına dizin.
 - Ortasına pişmiş ve demlenmiş pilavı yayın.
 - En üste yine balıkları dizerek kapatın.
 - önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
 - Afiyet olsun..
 
Tarifinizi denedim, oldukça pratik ve güzel oldu. çocuklar da çok beğendiler. Eğitim Haber ve Hidroponik
YanıtlaSil