25 Haziran 2015 Perşembe

Kozalak Mantı

       İftara ne yapsam diye düşünenlere nefis bir alternatifim var. Lezzeti şüphesiz oldukça da kolay bir yemek. Ayrıca misafir sofralarınıza çok yakışacak

Kozalak Mantı İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Kızartmak İçin

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Kozalak Mantı Nasıl yapılır

  • Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
  • Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
  • Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  • Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
  • Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim. En üste kızdırılmış tereyağı ve salça karışımını döküp maydanoz serpelim.
  • Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.


8 yorum:

  1. Nefis bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Hatice hanım harika görünüyor ellerinize sağlık bende deneyeceğim sevgiler... Hayırlı Ramazanlar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Rana hanım. Mutlaka deneyin. Hayırlı ramazanlar.

      Sil
  3. daha once denemiştim tadı super , ama senin yaptığının görüntüsü de super ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bunu nasıl servis yapacagix

    YanıtlaSil
  5. Bunu nasıl servis yapacagix

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..