- 1paket margarin (250 gram)
 - 1 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 çay bardağı sıvıyağ
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - Aldığı kadar un (4,5-5 bardak)
 
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 - 2-3 damla limon suyu
 
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır
- İlk önce Şerbeti ocağa koyuyoruz. kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz. . Kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
 - Oda sıcaklığında margarini derin bir kaba koyuyoruz. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
 - Unu azar azar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
 - Hamurun yarısını tezgaha alıp yarım cm kalınlığında açıyoruz. Çay bardağıyla kesip 3 tanesi birbirinin yarısına gelecek şekilde üst üste koyuyoruz ve en alttan başlayarak rulo yapıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye kesiyoruz.
 - Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine isteğe bağlı fındık batırıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince (5-6 dakika sonra) Şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince tatlımız servise hazır afiyet olsun.
 



En savdiğim tatlılardan biri.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş..Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nahide hanım.
Sil