26 Haziran 2015 Cuma

Gül Tatlısı


Gül Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler 

  • 1paket margarin (250 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (4,5-5 bardak)


Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır 

  • İlk önce Şerbeti ocağa koyuyoruz. kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz. . Kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz. 
  • Oda sıcaklığında margarini derin bir kaba koyuyoruz.  Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Unu azar azar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. 
  • Hamurun yarısını tezgaha alıp yarım cm kalınlığında açıyoruz. Çay bardağıyla kesip 3 tanesi birbirinin yarısına gelecek şekilde üst üste koyuyoruz ve en alttan başlayarak rulo yapıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye kesiyoruz. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine isteğe bağlı fındık batırıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince (5-6 dakika sonra) Şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince tatlımız servise hazır afiyet olsun. 


2 yorum:

  1. En savdiğim tatlılardan biri.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş..Sevgiler..

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..