11 Mart 2015 Çarşamba

Beşamel soslu karnıbahar


Beşamel soslu karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • tuz karabiber pulbiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı  tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber

Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır
  • Karnabaharları ve havucu tuzlu ve limonlu suda haşlayıp çiçeklerine ayırıp fırın kabına dizelim.
  • Üzerine havucu ve bezelyeleri serpiştirelim.
  • Beşamel sos için yağı ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütünü azar azar ilave ederek karıştıralm.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini ve kaşarını ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu karnıbaharların üzerini öretcek şekilde kaşıkla yayalım.
  • En son kaşar rendesi serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Herhalde karnıbaharın en güzel halidir. Çok da güzel kızarmış ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Karnıbaharı zaten çok severim. Siz de harika yapmışsınız. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..