Yağlama:
- 1 kg undan Mayalı ekmek hamuru yapılır. Yada daha pratik olsun derseniz fırından hazır ekmek hamuru da alabilirsiniz.
 - Yaklaşık 2 saat dinlendirilen hamur 25 cm çapında daireler seklinde ince olarak açılır.
 - Açılan hamurlar teflon tavada yada saçda pişirilir.
 - Pişen Hamurlar ise üst üste biriktirilir.
 
içi için gerekli malzeme:
- 250 gr kıyma,
 - 2 adet soğan,
 - 2 adet biber,
 - 2 adet domates,
 - 2 kaşık domates salçası ( Salçasını Bol Yapın, özelliği kaybolmasın )
 - 2 çay kaşığı Kırımızı Toz Biber,karabiber biraz tuz, etsuyu ( bulyon tavsiye edilir )
 
- İlk olarak soğanları küçük küp küp doğrayıp kavurun.
 - Sonra kıymayı, domates vebiberi kavurun.
 - Baharatlarını ilave edin.
 - Yarım su bardağı su ile biraz kaynatın.
 - Ocağı kapatın.
 - Pişen ekmekleri soğuttuysanız eğer yeniden hafifce ısıtın.
 - Sonra ekmeklerin üzerine bu harçtan sürerek kat kat bitene kadar devam edin.
 - Bıçak vasıtasyıla 4' e bölünen Yağlamayı ister sarımsaklı yoğurtla, ister yoğurtsuz yiyebilirsiniz.
 
Tariflerime yemekustaları.net ten ulaşabilirsiniz..




Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilwww.mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr
Nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilbu tarifi defalarca yapmışım, harika bir tad !
YanıtlaSilelınıze sağlık bız soslu yağama dıyoruz
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
YanıtlaSilhttp://www.remtamutfak.com