Açma İçin Gereken Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (9-10 bardak)
- İçi İçin
- 1 paket margarin (yada tereyağ)
- Üzeri için
- yumurta sarısı
- susam
Açma Nasıl Yapılır
- su,süt ve sıvıyağ ılık olacak bir şekilde derin bir kaba konulur.
- Üzerine tuz ve şeker atılıp karıştırılır.
- Yavaş yavaş maya ve un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Ağzı kapatılarak yarım saat bir saat arası mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp, elle bastırılarak resimdeki gibi açılır.
- arasına oda sıcaklığında margarinden elle koparılarak sürülür v rulo yapılır.
- Daha sonra bir ucu sağa bir ucu sola avuç içimizle bastırarak yuvarlayalım.
- İki ucunu birleştiripyağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Vaktiniz varsa fırına koymadan kabarması için biraz bekletelim.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun..
Tariflerime yemekustaları.net ten ulaşabilirsiniz...
Valla şahane duruyor. Bende bir tarif var. Güzel oluyor ama tam isediğim gibi değil.Bir de senin tarifini deneyeyim bakalım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyorlar ellerine saşlık sevgieler...
YanıtlaSilmayayı una mı ekleyek ? unutmuşsunuz ...))
YanıtlaSilMaya ve un yavaş yavaş ilave edilir diye belirtilmiş ☺
SilEvet maya una ekleniyor. Uyarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilayy çok güzel oldu canım ya. teşekkürler.
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
YanıtlaSilhttp://www.remtamutfak.com
Bence seker miktari az ben yarim su bardagi koyuyorum
YanıtlaSilHarika gorunuyor deneyecegimm sevgiler ;-)
YanıtlaSilohhh mis ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Ben de beklerim:)