27 Eylül 2014 Cumartesi

Paçanga Böreği


       Pazar kahvaltılarınıza çok yakışacak nefis bir börek tarifi. Kahvaltı sofralarınızı bu nefis paçanga böreğiyle süslemek isterseniz işte tarifi..


Paçanga Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 9-10 dilim pastirma
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
      Kızartmak için sıvıyağ



Paçanga Böreği Nasil Yapılır
  • Yufkaları önce 4 e sonra 8 e bölelim.
  • Her bir yufkanın geniş tarafına önce pastirmadan sonra domates ve biberden ve en üstede kaşardan birer parça koyalım.
  • Kenarlarını içeri kıvırarak rulo seklinde çok sıkı olmayacak şekilde saralım.
  • Ucuna parmağımızla su değdirerek yapıştıralım.
  • Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım ve böreklerimizi arkalı önlü kızartalım.
  • Sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun..




4 yorum:

  1. Bu saatte yorum yapmak oldukca zor oluyor:)pacanga böreğini çok severim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor elinize saglık:)))





    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Hatice'm nefis görünüyor..İnan bu böreği yaptıkça rahmetlii babacım paçavra böreği derdi o geliyor aklıma..Böreklerin sultanı ister kızart ister fırında yap değilmi.

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..