Büyük kızım damla sakızlı muhallebi diye tutturunca markette damla sakızı bulamadık bizde falım sakızla yapmaya karar verdik. Sakızdan muhallebi olurmu demeyin oluyor :))  İşte tarifi..
Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler
- 1 litre süt
 - 3 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 adet falım damla sakız
 
- 2 adet büyük şeftali
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı nişasta
 - yarim çay bardağı su
 
Şeftali Soslu Muhallebinin Yapılışı
- Un, şeker, nişasta bir tencereye alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır.
 - Ocağın altı yakılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır.
 - Kaynadıktan sonra bir paket sakız ve vanilya ilave edilir.
 - Sakız eriyinceye kadar karıştırılır ve kapatılır.
 - Pişen muhallebi kuplara eşit şekilde paylaştırılır.
 - Şeftali sosu için şeftaliler soyulup blendırda püre haline getirilir.
 - Şeker ilave edilerek ocakta kaynamaya bırakılır.
 - Nişasta suyla ezilip kaynayan şeftaliye ilave edilir.
 - Ve tektrar kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
 - Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
 - Soğuduktan sonra dolapta 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.
 - Afiyet olsun..
 



nefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilnefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil