Nefismi nefis bir kahvaltılık tarifiyle geldim. Hatay yöresine ait bir sos diye biliyorum. Yapımıda yemeside oldukça kolay. Közlenmiş biber ezmesi ayrıca muhammarada deniliyor. Tarifi ben kendi usulümce ayarladım. Sizde damak zevkinize göre azaltıp eksilte bilirsiniz. Yada tarife birebir uyup bu lezzeti yakalayabilirsiniz :))
Köz Biber Ezmesi İçin Gereken Malzemeler
- Yarım kilo kırmızı biber (etli olanlardan)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Biberler fırın ızgarasına konularak közlenir ve kabukları soyulur.
- Rondoda iyice püre kıvamına gelinceye kadar çekilir.
- Sırasıyla sarımsak, salça, sirke, sıvıyağ, ceviz ve galeta eklenerek tekrar çekilir.
- En son baharatları ilave edilir.
- Baharatları çay kaşığının ucuyla aşırıya kaçmadan kulanalım tadını kontrol ederek ayarlayalım.
- Sosumuz servise hazır.
- Afiyet olsun..
KÖZDE OLUNCA MİS GİBİDE KOKMUŞTUR,NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..AFİYETLE..
YanıtlaSilaynen öyle nurşenciğim. çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok beğendim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilBuzdolabında mı buzlukta mı saklanıyor?
YanıtlaSilKapalı bir kavanozla buz dolabında saklayabilirsiniz
Sil