Domates Ezmesi İçin Gereken Malzemeler
5 kilo şişe domates
Yarım kilo acı biber
1 büyük baş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Ezmesinin Yapılışı
Domatesleri bıçakla bir kaç yerinden delip kaynayan suda 2-3 dk. haşlayalım
Kabuklarını soyup rendeleyelim yada robotta yarı kıvamda çekelim.
Sarımsakları ve biberleride çekip domateslere ekleyelim.
Sirkeyi, sııvıyağı ve tuzu ekleyip tadını kontrol edelim. (dilerseniz tuz ilave edebilir yada eksiltebilirsiniz.)
Şişeye doldurup ağzına sıvı yağ koyalım sıkıca kapatalım.
İsterseniz kışlık olarak kaldırın, isterseniz1 hafta sonra yemeya hazır.
Afiyet olsun..
Bu şekilde yapmamıştım hiç..Afiyetle tüket canım,ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım çok saol. Birde böyle dene biz bu ezmeye ailece bayiliyoruz.
YanıtlaSilCanım bizim evdede çok tüketilen bir lezzet ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBuzdolabında mi saklamak lazım
YanıtlaSilAgzini acmadiginiz surece disarda kalabilir. Acildiktan sonra buzdolabinda saklayin.
Silmerhaba bu sosou yapmak istiyorum.yağını az koysam sıkıntı olur mu.tşk ederim şimdiden...ayrıca bozulmadan uzun süre duruyor mu....
YanıtlaSilmerhaba bu sosou yapmak istiyorum.yağını az koysam sıkıntı olur mu.tşk ederim şimdiden...ayrıca bozulmadan uzun süre duruyor mu....
YanıtlaSilbi sorum daha olacak.agzını hemen kapatıyoruz ya köpürme taşma vs olacak mı..................
YanıtlaSilyağını ölçüdeki gibi yaparsanız daha iyi olur. az koyarsanızda size kalmış.. Dşarda kalırsa taşma olabilir ağzını biraz eksik koyarsınız. arada karıştırıp havasını alırsınız sorun olmaz. Dolapta saklarsanız da zaten hiç bir şekilde taşmaz..
YanıtlaSil