Karnabahar sevmeyenlere, özellikle çoçuklara karnıbaharı sevdirecek bir tarif..
Karnabahar Kızartması İçin Gereken Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
yarım limon suyu
Tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 kase sarımsaklı yoğurt
Pul biber
Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır.
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp soğuk suyla birlikte ocağa koyalım.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp yaklaşık 15 dakika kaynatalım.
Diğer tarafta yumurta, süt, tuz ve unla birlikte bir karışım hazırlayalım.
Karışım kek hamurundan biraz daha akışkan olmalı.
Karnabaharları bu karışıma batırıp kızgın yağa atalım.
çevirerek arkalı önlü kızartalım.
Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla pulbiber serpeek servis yapalım.
Afiyet olsun..
Güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnnemde geçenlerde haşlayıp sarımsaklı yoğurt ve pul biber serpmişti.İsteyen değişiklik olması için böyle de deneyebilir.
bu harika birşey...
YanıtlaSilben çok severim...
ellerine sağlık canım...
bizim evde karnabaharın en çok kızartması sevilir ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilelinize sağlık karnıbaharı çok seviyorum bu tarifte en güzel hallerinden biri sevgiler
YanıtlaSilçok severiz, eline sağlık canım.
YanıtlaSilsüper bir lezzet, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçıtır çıtır duruyorlar ellerine sğlık
YanıtlaSilKilo derdinden ne zamandır yapmıyorum nasıl canım çekti aman bir seferden bir şey olmaz kısa zamanda yapıp yemeli hayat kısa eline sağlık canım
YanıtlaSilŞeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor..Çekilişe katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar.www.sekertatlar.blogspot.com
YanıtlaSilelıne sağlık zamanı gecmeden yapmalı
YanıtlaSilÇok güzel duruyor.Canım çekti.Ellerin sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım yerken abarttığım tariflerden buda :) son bir tane bir tane daha alim artık yok diye diye sonu gelmiyor mis gibii :) mutlu hafta sonları
YanıtlaSil