Bu pastanın kremasında yumurta ve labne kullanmadığım için adına yalancı tiramisu diyorum. Arkadaşıma geçmiş olsuna giderken yapıp götürmüştüm. Orda bizede ikram etti saolsun:)) Tadı muhteşemdi. İnanılmaz güzeldi. Çokta pratik pandispanyasını önceden yapıp dondurucuya atıyorum acil durumlarda hemen bir kremayla pastam hazır :)) Deneyin sizde çok seveceksiniz.
Yalancı Tiramisu Pandispanyası İçin Gereken Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması İçin Gereken Malzer
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Keki islatmak İçin
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı neskafe
1,5 tatlı kaşığı şeker
Yalancı Tiramisunun Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
Sütünü ilave edip, çırpmaya devam edelim.
kabartma tozu un ve vanilyayı bir kapta karıştırıp süzgeç yardımıyla eleyerek ilave edelim.
Yağlanmış borcam a mikrodalgaya sığacak şekilde bir borcama dökelim.
Ben mikrodalgada yaptığım için ölçüleri yarım kullandım. Normal fırındada 2 katı malzeme kullanarak yapabilirsiniz.
mikro dalgayı üçüncü kademede 10 dk. ayarlayalım.
Kekimiz pişip soğuyunca ortadan ikiye keselim.
Krema için bütün malzemeleri soğukken karıştırıp ocağa alalım.
kaynayıncaya kadar pişirip altını kapatalım.
Sıcak suyu sekeri ve neskafeyi karıştırıp bu karışımla kekimizin iki katınıda hafif ıslatalım.
kremanın yarısını birinci kata döküp yayalım.
Arasına isterseniz çikolatada serpiştirebilirsiniz.
Diğer katıda kapatıp kremayı üzerine dökelim. (Pastamızın heryerini kaplamamasına dikkat edelim.sadece üzerine gelecek şekilde olmalı)
Soğuduktan sonra bir süzgeç yardımıyla üzerine kakaoyu eleyerek susleyelim.
Pastamız 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun..
Tarifime buradan da bakabiirsiniz..
Goruntusu cok guzel canim eminim tadida oyledir. Ellerine saglik.
YanıtlaSilCanım her halini severim ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilbayılırım
YanıtlaSilbu sabah bir kaç yerde görüdm canım istedi
ellerinize sağlık
mikrodalga kullanmak güzel fikirmiş.ellerine sağlık canım.pasta süper olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntü muhteşem, nefis olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilPandisanyayı dondurucuyaatma fikri süperrr.Lezzetli olduğu her halinden belli ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilPandispanyanın dondurucuya atıldığını hiç duymamıştım
YanıtlaSilÇok güzel oldu bunu öğrenmem
Ellerinize sağlık Sevgiler:)
Çok şık bir tiramisu olmuş..Ellerine sağlık canım.. Hiç mikroda kek pişirmedim,çok merak ettim nasıl olur acaba..
YanıtlaSilTiramisuyu çok severim Yalancısı da olsa bayılırım. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGercegini sevmiyorum ama bu güzel olmuş, eline saglık cnm. ;)
YanıtlaSilBen az evvel yaptım. .ya iki saat çok fazla şimdi yesem olur mu acaba..çok kolay bir tarif Teşekkürler
YanıtlaSilTabiki Yiyebilirsiniz. Ama tam sonuç almak istiyorsanız bekletmenizi tavsiye ederim..
Sil