13 Mart 2013 Çarşamba

Halka Tatlısı

       
       Merhaba arkadaşlar. Mis gibi bir tatlıyla geldim. Halka tatlısı  kıvam ve şekilde olarak  istediğim gibi oldu. Ama nedense tam o istediğim çıtırlığı yakalayamadım. Yinede tadı nefisti.. Bu tarifle yapan ve deneyen bir bilgisi olan varsa benide bilgilendirsin lütfen..


Halka Tatlısı için gereken malzemeler
  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yumurta

Şerbeti İçin gereken malzemeler 
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu


Halka Tatlısı Nasıl Yapılır
  • İlk önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.
  • Şerbetin bayağı koyu kıvamlı olması gerekiyor.
  • Daha sonra suyu ve margarini tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynayan suya unu ve tuzu ilave edip, 5 -6 dk. bu şekilde karıştırarak pişirelim.
  • Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyelim.
  • İçerisine 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek mikserin hamur yoğurma ucuyla çırpalım.
  • Yumurtaları bu hamura teker teker kıralım. (Hepsi birden kırılırsa kıvamı yakalayamayız).
  • Çırpmaya devam edelim. diğer yumurtalarıda tek tek kırıp çırpalım.
  • Hamur kolay şekil alabilecek şekilde akışkan olmalı.
  • Hamuru krema sıkma torbasına alarak, soğuk yağın içerisine halka şeklinde sıkalım.
  • Yağın altını yakarak arkalı önlü nar gibi oluncaya kadar kızartalım.
  • Kızaran tatlıları havlu kağıt üzerine alalım ve soğuk şerbetin içine atıp, şöyle bir çevirip fazla bekletmeden hemen alalım.
  • Bu arada tatlıların ikinci postası için yağımız biraz soğumuş olacak onlarıda kızartıp aynı işlemi uygulayalım.
  • Tatlımız servise hazır.
  • Afiyet olsun..



14 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, nefis olmuş halka tatlısını çok severim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. çok başarılı ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım nefis olmuş çok severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık cok severım

    YanıtlaSil
  5. Goruntu muhtesem ve kusursuz gorunuyor. Tadindan hic suphem yok. Ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  6. Hiç yapmadım Çok başarılı olmuş Ellerine sağlık haticecim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Şerbetli tatlıları çok severim
    Çok güzel görünüyor
    Bu tatlıyı hiç yapmamış olmamakla birlikte bu tarz tatlıların çıtır olmasının içinde bulunan yağın miktarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Fikir sadece:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. Bende hic denemedim arkadasim ama goruntusu harika.. ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  10. Sokaklarda satılırdı eskiden adına da ballıballı denirdi harika yapmışsınız eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık şekerim..Ne güzel kızarmışlar..

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyorlar.Çok severim, kesinlikle deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Elinize sağlık zor bir tatlı ama siz çok güzel yapmışsınız tebrikler..Banada beklerim güzel paylaşımlar dileğiyle..http://www.mutfaksevgisi.com/

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık yanlız bu tarif daha çok tulumba tatlısının tarifine benziyor halka tatlısında benim bildiğim tencerede su ve yağ olayı yok direk malzemeler bir kapta karıştırılıp 1 saat kadar dinlendirilip sonra torbaya konulup sıkılıyor. Ayrıca hamuruna limon suyu konulunca kıtır kıtır oluyor.

    Bendeki halka tatlısı tarifi:
    1 su bardagi siviyag
    1 su bardagi yogurt
    1 su bardagi süt
    2 tane yumurta
    yarim paket kabartma tozu
    1 vanilya
    bir fiske tuz
    3 yemek kasigi irmik
    yarim limon suyu
    yarim kg un

    Yanlız bu malzemelerle oldukça fazla sayıda çıkıyor . Malzemenin yarısını yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..