2 Ocak 2013 Çarşamba

Ebe Gümeci Yemeği (Borani)


       Oturduğum sitenin bahçesinde neredeyse her yeri kaplayacak kadar çok olan ebegümeci yapraklarını toplayıp, eşimin evde olmadığı bir günü bekledim :)) bu yemek için. Kendisi ot yemeklerinden pek hoşlanmıyor:)) Ama bu lezzetli yemeği yemediği için çok şey kaybetti. Gerçekten çok lezzetliydi. Bu yemeğe isterseniz kıymada ekleyebilirsiniz Tarifi şöyle..

Ebe Gümeci Yemeği İçin Gereken Malzemeler
  • 1 demet ebegümeci yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • Yarım tablet tavuk bulyon
Üzeri İçin
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Salçalı sos

Ebe Gümeci Yemeğinin Yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • İçine ince doğranmış ebegümeci yapraklarını koyup kendini salana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Tuz, karabiber, salça, bulyonu ve pirinci ekleyip, 2 bardak sıcak suyla pişirelim.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla birlikte servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. sebze yemeklerini zaten severim,eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Butun erkekler ayni herhalde :) ben hic pisirmedim ama eminim lezzetlidir ,emeklerine saglik arkadasim...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM.BULGURLUSUNUDA ÇOK SEVERİM.

    YanıtlaSil
  4. Ben bir kere arkadaşım da yemiştim..Ama sarımsaklı yoğurtlu değildi..Bu şekilde daha bir güzel olmuş..Sağlıklı bir seçim, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. şifa kuzum bunlar ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..