- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 s bardağı kaşar peyniri rendesi
- Karabiber
- Tuz
Beşamel Soslu Fırında Karnıbahar'ın Yapılışı
- Karnıbaharın çiçeklerini ayırıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Beşamel sos için, margarini ve unu bir tavada kavurup sütünü ilave edelim.
- Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- İçine kaşar peynirinin yarısını tuzu karabiberi atıp ityice karıştırıp kapatalım.
- Cam fırın tepsisini yağlayalım.
- Beşamel sosun yarısını karnıbaharlara ilave edip karıştıralım.
- Tepsiye yerleştirelim.
- Kalan sosu da üzerine sürelim ve kaşar rendesi serpip fırına verelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun..
Buna bayılırım işte ellerine sağlık canım. İyi akşamlar.
YanıtlaSilbeşamel soslu yemekleri çok severim :))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık......
hımmmm :) bayılıyorum bu lezzete :) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBence karnibaharin en lezzetli halî ellerine sağlık Hatice.
YanıtlaSilSevgiler
Seni izliyorum haberin olsun :)
YanıtlaSilooo süper olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilailecek severiz sık sık yaparım bende
YanıtlaSilellerine sağlık
birazdan deneyeceğim, umarım lezzetli olur:)
YanıtlaSilkarnabahara bayılırım ama hazır beşamal sos kullansam olurmu
YanıtlaSilOlur tabi neden olmasın.. Şimdiden afiyet olsun..
SilTeşekkur ederim tarifiniz için yaptım ve harika oldu. Kızartmasını yapardım samırsaklı yogurt soslu fakat bu şeklide çok lezzetli tavsiye ederim.
YanıtlaSilCok sevindim afiyet olsun..
SilHarika görünüyor ellerinize sağlık. Bende çok yapıyorum ama bazen pratik olsun diye yumurta, un, sıvı yağ ve süt karıştırıp pişirme den dökuyorum. Fırında pisip Beşamel oluyor zaten 😊
YanıtlaSil