Sultan Reşat pilavı, adındanda anlaşıldığı gibi yine osmanlı mutfağına ait bir yemektir.
Sultan Reşet Pilavı için gereken malemeler
- 2 su bardağı pirinç
 - 2 yemek kaşığı margarin
 - 3 su bardağı sıcak su
 - 1 adet et buyon
 - 1 çay bardağı badem
 
Köftesi için
- 250 gr kıyma
 - 2 yemek kaşığı galeta unu (Yada 2 dilim ekmek içi)
 - 1 adet yumurta
 - 1 adet soğan
 - Tuz,karabiber,kırmızı biber, kimyon
 - 2 adet domates
 - maydonoz
 
Pİlavın Yapılışı
- Bademderi 10 dk kadar haşlayıp kabuklarını soyalım.
 - Pirinçleri ılık ve tuzlu suya ıslatıp biraz bekletelim.
 - Tencereye az sıvı yağ koyup bademleri pembeleşene kadar kavuralım.
 - Pirinçleri yıkayıp süzüp bademlerin içine ekleyelim ve tane tane oluncaya kadar kavuralım.
 - Bulyonu ve tuzunu ekleyip, 3 bardak kaynar suyla kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 - Piştikten sonra kağıt havluyla ağzını kapatıp denlenmeye bırakalım.
 - Bu arada köfteleri hazırlayalım.
 - Domates ve maydonoz hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
 - Fındıktan büyük toplar yapıp unlanmış tepsiye koyalım.
 - Bir başka tavada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım 1 kaşık margarinle soteleyelim inmesine yakın tuz karabiber kıyılmış maydonoz ekleyelim.
 - Köfteleri tavada kızartıp bu sosun içine dökelim.
 - Servis tabağına önce pilavı sonra köfteleri koyarak maydonoz serpip servis yapıyoruz.
 - Afiyet olsun..
 
Haticecim ellerine sağlık..yine süper bir tarif..bayıldım..çok lezzetli olmuş..ismine yakışmış..sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım isminin hakkını veriyor :)
YanıtlaSilnefis bir görüntü...