Yoğurt çorbasını hep pirinçle yaparız. Buğdaylada nefis oluyor. Denemek isteyenler için farklı bir alternatif..
Buğdaylı yoğurt çorbası için gereken malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
 - 1 kase yoğurt
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 adet yumurta
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
 - 1 kaşık tereyağ
 
Çorbanın yapılışı
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatalım. 4 bardak suyla pişmeye koyalım.
 - Diğer tarafta bir kaseye yoğurt un ve yumurtayı koyup çırpalım. Pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edelim kaynayıncaya kadar karıştıralım.
 - Kıvamı çok koyu olursa biraz sıcak suyla açalım.
 - Kaynadıktan sonra nane salça ve kırmızı biberi tereyağında yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
 - Sıcak yada ılık servis yapalım.
 - Afiyet olsun..
 
Maşallah Haticecim gidiyorum geliyorum..Maşallah bir nefis tarif daha...çorban nefis görünüyor..sahura bir tabak alsam...diyorum..
YanıtlaSilTabiki nursen hanım buyurun. Afiyet olsun..
YanıtlaSilHatice hanım yoğurt 1 kaşe yazmışsınz tam açıklarmisiniz kaç gr?
YanıtlaSilGram olarak hiç ölçmedim ama büyükçe bir kase hemen hemen 1 kiloya yakın
SilEllerinizi sağlık buğdayım pişmek üzre sizden ricam bebekler için pratik çorbalar yazar misiniz
YanıtlaSil