Şakşukanın yapımı çok kolay ve pratik bir yemek. Son dakika ne pişireceğinize karar veremediğiniz zamanlar şipşak yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşilbiber
- biraz maydonoz
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayıp kızartalım.
- Domates, biber ve sarımsağı robota çekip, biraz sıvı yağla kavuralım.
- Tuz karabiber ilave edelim. Eğer domatesler kırmızı değilse biraz salça ilave edelim.
- Kızarmış patlıcanları pişen sosun içine dökelim ve 1-2 dk çevirip ocağı kapatalım.
- Servis tabağına alalım üzerine kıyılmış maydonoz serpip servis yapalım.
- Eğer isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz daha lezzetli oluyor.
- Afiyet olsun...
SEVMEYEN VARMIKİ..
YanıtlaSilMMMM ELLERİNE SAĞLIK...
Canım bayılırım ellerine sağlık artık ben fırında yapıyorum hafif olması için sevgiler.
YanıtlaSilay çok severiiim üzerinede sarımsaklı yoğurt:)bak canım çekti:)ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilmis mis ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok severim şakşukayı ellerine sağlık..
YanıtlaSilBayılırım,misler gibi.Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilVarlığı ebedi olan merhamet sahibi Yüce Allah, kendisine dua edenlerin dualarını geri çevirmez.
YanıtlaSilDualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mukaddes gece hayırlara vesile olsun inşallahh....
kandilin mübarek olsun tatlımm..
dua ile...
(sizlere uğrayamıyorum bu aralar,affola)
Ellerine sağlık canım. Hayırlı kandiller..
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun canım.
YanıtlaSil