28 Mayıs 2012 Pazartesi

Muzlu Lokum

 Tarifini nette görüp çok beğenddiğim bi tarif. Mutlaka denyin derim.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 4 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardaağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet muz
  • Hindistan cevizi
  • fıstık




Yapılışı

  • Un. nişasta,şeker ve vanilyayı tencereye koyup, sütünü ilave ediyoruz.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Bir iki dk kaynatıp margarini ekliyoruz. Ve altını kapatıyoruz.,
  • Mikserle 2-3 dk kadar çırpıyoruz. ıslatılmış borcama doküyoruz.
  • Dolapta 3-4 saat bekletiyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz büyüklükte kesip Arasına ikiye böldüğümüz muzu koyup sarıyoruz.
  • Hindistan cevizine bulayıp üzerini ceviz, fındık yada fıstıkla süslüyoruz.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Hep yapmak istediğim bişey bu,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,ödül için teşekkürler daha önce koymuştum oraya adını ekliyeceğim,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglikk canım....
    Çok hoş görünüyor..
    Opuldun.
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Offf nefisler.
    Bayılırım zaten
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..