30 Mayıs 2012 Çarşamba

Muhallebili Etimek Tatlısı

  
     Ben etimek tatlısını genelde irmikle yaparım. Ama muhallebilisi de gerçekten çok harika oluyor. Bir de bunu denemek isteyenler  varsa tavsiye ederim. Yapılısı irmikli etimek tatlısıyla aynı sadece irmik yerine muhallebi kullandım. denemek isteyenler buraya göz atabilirler. Şimdi muhallebinin hazırlanışını veriyorum.


  


Malzemeler
  • 1litre süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
  •  Margarin hariç bütün malzemeleri soğukken karıştırıp, ocağın altını yakıyoruz.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırıp, 1-2 dk kaynatıp kapatıyoruz.
  • Margarini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Tatlımızın devamı burada
  • Herkese afiyet olsun...

6 yorum:

  1. ÇOK SEVDİĞİM HAFİF BİR TATLIDIR ELLERİNE SAĞLIK,ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    BAYILIRIM HELEKİ HATİCEM YAPARSA
    :)

    YanıtlaSil
  3. aramıza hoşgeldin canım.tatlın harika.ellerine sağlık.taküpteyim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.sunum çok hoş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Etimekli tariflerin hepsi çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..