Tavuklu İslim Kebabı İçin Gereken Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık salça
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 kaşık salça
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- Patlıcanları butun olarak ince dilimler halinde kesin.
- 1 tanesinden 3 yada 4 parça çıkacak şekilde.
- Bunları 15 - 20 dk. tuzlu suda bekletelim. Acı suyu çıksın.
- Tavukları kuş başı doğrayıp az yağda kavuralım.
- Soganları biberleri ve domatesleri sırayla ilave edelim.
- Tuzunu baharatlarını atıp kapatalım.
- Patlıcanların suyunu süzüp kurulayıp,
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kızarmış patlıcanların 3 tanesini kaseye yerleştirelim.
- Ortasına etimizi koyup, patlıcanları karşılıklı kapatalım.
- Ve ortasına bir kürdan batıralım ki açılmasınlar.
- Kaseden alıp fırın kabına koyalım.
- Hepsi bittikten sonra üzerlerine domates biber dilimleriyle süsleyeyelim
- 1 kaşık salçayı suyla açıp tepsiye dökelim.
- Üzerindeki domates biber pişene kadar 170 derecede pişirelim.
- Afiyet olsun...
geçenlerde bu tariften bakarak yaptım bu yemekten harika oldu, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok sık yaptığım bir yemek. Fakat içini ben kıymayla yapıyorum. Köfteleri kızartıp koyuyorum ortalarına. Tavukla hiç denemedim. En kısa zamanda bu şekilde deniycem. Ellerine sağlık Haticem nefis olmuş.
YanıtlaSilSevgiler...