22 Kasım 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma



Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı


Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
  • Tencereye sıvıyağ konulur ve doğranmış soğanlar kavrulur.
  • Ardından biberler ve domatesler eklenir.
  • Salça ve baharatlar ilave edilip, pirinç ve bulgur konulur 2-3 dk kavrulur bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyip maydanoz larda kırılıp eklenir ve kapatılır.
  • Yapraklar salamura ise bir gece önceden suya konulup tuzu çıkarılır.
  • sarılacağı zaman kaynar suya bastırılıp çıkarılır ve içine bir tatlı kaşığı iç konulup kenarları  içe doğru bükülerek sarılır.
  • Tencereye dizilip üzerine çıkacak kadar salçalı su konulur
  • Ve 1 çay bardağı zeytin yağı gezdidilip limon dilimleri konulur ve sarmaların üzerine bir tabak kapatılıp kapağı konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: