3 Kasım 2014 Pazartesi

Tepsi Mantısı


       Tepsi mantısı tadına doyamayacağınız enfes bir mantı tarifi. Kayseri mantısından sonra ikinci favorim oldu. Yapımı oldukça kolay ve zevkli. Hala yapmadıysanız mutlaka bu tarifi deneyin..


Tepsi Mantısı İçin Gereken Malzemeler 
2 büyük kase un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

İçi için gereken malzemeler
250 gr kıyma
1adet soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber

Pişirmek için
İki kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 adet et bulyon
4-5 bardak sıcak su


Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır 
  • Un derin bir kaba alınır üzerine tuz ve yumurta ilave edilip,  azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğurulur. 
  • Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır. 
  • Bu arada içi hazırlanır. 

  • Kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar karıştırılıp kenara alınır. 
  • Mantı hamuru resimde görüldüğü gibi incelikle açılır ve kare kare kesilir. 
  • İçine iç harçtan konulup iki ucu birleştirilir. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 170 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dk pişirilir. 
  • Ardından tereyağı eritilir kırmızı tozbiber Salça ve bulyon eritilir kaynayınca martıların üzerine çıkacak şekilde dökülür. Ve tekrar  fırına verilir. 
  • Suyu çekene kadar pişirilir. 



En son üzerine sarımsaklı yoğurt  pul biber, sumak ve nane ile servis yapılır..
Afiyet olsun..


5 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Mantıya bayılan biri olarak görüntü beni benden aldı:))Ellerine sağlık canım..Nefis görünüyor..

keten-helva dedi ki...

Daha evvel yemiştim.Gerçekten harika bir mantı.

Unknown dedi ki...

Off çok canım çekti

Unknown dedi ki...

Cok guzel gorunuyor emeginize saglik

HaticeMutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim