2 Kasım 2014 Pazar

Krep Nasıl yapılır

 Kahvaltılık Krep İçin Gereken Malzemeler 

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1,5-2 su bardağı un 
  • 1 çimdik tuz 


Kahvaltılık Krep Nasıl Yapılır 

  • Yumurta, süt, su ve tuz derin bir kapta çırpılır. 
  • Yavaş yavaş un ilave edilerek akışkan bir kıvamda hamur elde edilir. 
  • Teflon tava ısıtılıp hafif yağlanır. 
  • Krep hamurundan bir kepçe dökülüp hızlı bir şekilde tavayı sallayarak yayılması sağlanır. 
  • Ön yüzü Piştikten sonra ters çevirilip diğer tarafı da pişirilir kenara alınır. 
  • Hepsi bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. 
  • İsterseniz bal, reçel yada çikolata sürün. İsterseniz peynir ve maydonoz  hepside çok yakışıyor. 
  • Afiyet olsun.. 

1 yorum:

Mehriban dedi ki...

babaannem çok iyi krep yapardı, min bir delikli, hafif, boğmazdı...