20 Ağustos 2014 Çarşamba

Tarçınlı Fındık Kurabiye (misket kurabiye) Nasıl yapılır




       Çayınızın ve kahvenizin yanında size eşlik edebilecek tek lokmalık nefis bir atıştırmalık.. Tarçınlı fındık kurabiyeyi denemenizi öneririm..
Tarçınlı Fındık Kurabiye İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım paket margarin (125gr)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (1,5-2 bardak)
Üzeri İçin
  • yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
Tarçınlı Fındık Kurabiye Nasıl Yapılır
  • Oda sıcaklığında magarini yoğurma kabına alalım.
  • Pudra şekeri ve nişastayla birlikte yoğuralım.
  • Sıvıyağ, tarçın ve vanilyayı ilave edelim.
  • Azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım
  • Hamurdan misket büyüklüğünde koparıp yuvarlayalım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derece ısıstılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra tarçın ve pudra şekeri karışımı serpip servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Fındık kurabiyeyi denedim ama fırına koydum hemen dümdüz oldular.Neden olmuş olabilir acaba kek gibi yayıldı.Kabartma tozu koyulmuyor mu.Cevap verirseniz mutlu olurum tekrar yapmak istiyorum

HaticeMutfakta dedi ki...

Kurabiyeniz yayılmışsa ununu az koymuşsunuz demektir un miktarını artırın sevgiler..

Adsız dedi ki...

M.L.S dedi ki...

Kabartma tozu kullanılmıyor mu?

M.L.S dedi ki...

Kabartma tozu kullanılmıyor mu?