10 Nisan 2014 Perşembe

Lokma Tatlısı (YumurtaTatlısı)

Lokma tatlısını hemen hemen herkes biliyordur. Çok kolay pratik ve bir okadarda  lezzetlidir. Denemeye değer..

Lokma Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı seker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır
  • İlk önce şeker ve su tencereye konularak kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan şerbet 15-20 dk kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
  • 2-3 damla limon sıkılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Diğer tarafta yumurta ve yoğurt iyice çırpılır.
  • İçine un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Derin bir tavaya bol sıvıyağ konulup kızdırılır.
  • Bir kaşık yardımıyla hamurdan alınıp kızgın yağa dökülür.
  • Arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
  • Lokmalar soğuyan şerbete atılıp 3-4 dakka bekletilir ve alınır.
  • Üzerine tarçın yada hindistan cevizi döküp servis yapabiliriz..
  • Afiyet olsun..
Not: Tatlının ve şerbetin ılık olmasına dikkat etmeliyiz..

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

Biliyormusunuz. Ablamın kayınvalidesi çok güzel yapar. Ama hep ölçüsüzdür. Göz kararı.Bir türlü o göz kararını alamamışımdır ondan.. Artık burdan yaparım inaşallah. çok severimki.. :)ELLERİNE SAĞLIK.

online mutfak dedi ki...

Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları