30 Mart 2014 Pazar

Pırasa Dolması


       Pırasa dolması, pırasa sevmeyenler için harika bir çözüm. Prasa yemeyen bir eşiniz yada çocuğunuz varsa bunu mutlaka deneyin..

Prasa Dolması İçin Gereken Malzemeler
  • 1 kilo pırasa (kalın olanları tercih edelim)
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • birkaç dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ

Pırasa Dolması Nasıl Yapılır
  • Pırasaları 10-15 santim uzunluğunda kesip ortasına bir cizik atalım ve kaynar suda haşlayalım.
  • Haşlanan pırasalar zaten tek tek ayrılacaktır.
  • Çıkan zarlarını temizleyip bir kenara alalım.
  • İç harç için pirinci bol suyla yıkayalım
  • Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
  • Baharatlarıda ekleyip eli elimizle hafif yoğuralım.
  • Resimdeki gibi pırasaların ortasına koyup üçgen şeklinde katlayarak saralım.
  • Tencereye dizip üzerini geceçek kadar salçalı su ekleyelim. ( varsa et suyu koyalım yoksa bulyon)
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Arada kontrol edelim pırasaların pişmesi biraz uzun sürebilir.
  • Hala pişmemişse sıcak su ilave ederek pişirelim.
  • Yanında sarımsaklı yoğurtlada çok yakışıyor.
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Pırasayı çok severim, dolması da çok lezzetli olur, çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık...

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Bayıldım canım nefis olmuş ellerine kollarına sağlık marifetli arkadaşım..