30 Kasım 2013 Cumartesi

Sütlü Börek

Dışı çıtır içi yumuşacık puf puf kabarmış bir böreğe kimse hayır demez sanırım :)). Buyurun tarife

Sütlü Börek İçin Gereken Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2-3 dal maydanoz
  • Pulbiber
Üzeri için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam
  • çörekotu




Sütlü Böreğin Yapılışı
  • İlk önce süt, yoğurt ve sıvıyağ bir kasede karıştıralım.
  • Yufkamızı tezgaha serip üzerine karıştırdığımız harcımızdan bolca sürelim.
  • İkince yufkayıda üzerine serip tekrar harçtan sürüp, 8 eşit parçaya keselim.
  • Geniş olan kenarına peynir maydanoz karışımından koyup iki ucunu içine kıvırarak rulo şeklinde saralım.
  • Fırn tepsisine dizip üzerine iki bardak sütü her yerine gezdirerek dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serperek 150 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

29 Kasım 2013 Cuma

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

       Yoğurtlu patlıcan salatasını et yemeklerinin yanında meze olarak yada kahvaltılık olarak kullanabilirsiniz. Çok seveceğiniz bir lezet...


Patlıcan Salatası İçin Gereken Malzemeler
4-5 adet patlıcan
1 çay bardağı ceviz
1 kase yoğurt (Süzme yoğurt olursa daha iyi)
2-3 diş sarımsak
Tuz
2-3 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber

Patlıcan Salatasının Yapılışı
Patlıcanları ocakta közleyip soyuyoruz.
İçine iri dövülmüş cevizleri ekliyoruz.
Sarımsakları ve tuzu ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
Patlıcanları da içine alıp karıştırıyoruz.
Servis tabağına koyup üzerine sıvıyağda kızarttığımız  pulbiberi gezdirip cevizle süslüyoruz.
Afiyet olsun...



http://haticemutfakta.blogspot.com/2013/11/bunu-blogumda-paylasabilirim-hurriyet.html

28 Kasım 2013 Perşembe

Kıbrıs Tatlısı (Rum Tatlısı)

     

       Merhaba arkadaşlar, evinizde bayat ekmekler birikiyorsa onları çöpe atmak yerine mutlaka değerlendirin. Ben bayat ekmeklerimi önce kurutup sonra rondodan geçirdim eleyerek kavanozlara doldurdum. Tavukları panelerken, köfte yaparken, tatlılarda ve daha bir sürü yemekte çok işime yarıyor. Hem para verip  galeta unu almıyorum hemde ekmeklerim çöpe gitmiyor çok işime yarıyor.

       Evde kendi yaptığım galeta unumla nasıl bir tatlı tarifi yapabilirim derken, arkadaşlardan kıbrıs tatlısı önerisi geldi. Kıbrıs tatlısı, Rum tatlısı, yada Galeta unlu tatlı gibi farklı isimleri var. Bende hemen mutfaga girdim. İşte o lezzetli nefis tatlının tarifi...



Kıbrıs Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ ( Ripsa Aspir Yağı )
yarım çay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin
1 litre süt
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 çay bardağı şeker
1 paket toz kremşanti

Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker



Kıbrıs Tatlısının Yapılışı
Tatlımızın ilk önce şerbetini hazırlıyoruz.
Suyla şekeri ocağa alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz.
Tatlı için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Ardından galeta unu, ve diğer bütün malzemeleri ekliyoruz.
Yağlanmış kare borcama döküp, altı üstü kızarana kadar 150 derecede pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.
Bu arada kırema için süt un ve şekeri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra toz kremşantiyi üzerine döküp mikserle 3 dk çırpıyoruz.
Şerbeti çeken tatlının üzerine kremayı yayıp üzerini cevizle süslüyoruz.
Dolapta 2-3 saat dinlendirip dlimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

8 Kasım 2013 Cuma

Elmalı Turta


       Elmalı turta tarifini daha öncede yayınlamıştım. Bunun tek farkı içerisinde margarin yok. Margarin kullanmayanlar için işte tarif..

Elmalı Turta İçin Gereken Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt yada süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Üzerinin Harcı için 
  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı turtanın yapılışı
  • Yoğurma kabına 2 kase unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini koyup ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Yoğurt ve sıvıyağı döküp iyice karıştıralım.
  • Alabildiği kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Hamur dinlenirken elmaları soyup, rendeleyip şkerle birlikte tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra çevizi ve tarçını ilave edip karıştıralım.
  • Hamurdan üzerini süslemek için bir miktar ayıralım.
  • Geri kalan hamuru tepsiye elimizle bastırarak yayalım.
  • Kenarlarını dışarı kalkacak şekilde yükseltelim.
  • İçine hazırladığımız elmalı harçtan serelim ve kalan hamurları yuvarlayarak üzerini süsleyelim.
  • Fırında hafifi pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra sekeri serperek servis yapalım.
  • Afiyet olsun..


Yemek Tarifi Bloglarına Duyuru..

       yemekustalari.com sitesine ait facebook yemek sayfasında tariflerinizi paylaşarak sitenize ziyaretçi kazandırmak istermisiniz
       Birbirinden farklı lezzetlerin bulunduğu yemekustaları.com adlı sitemizde sadece özgün blog yazarlarının bulunduğu bir kampanya vardır. http://yemekustalari.com/blog-yazari-icin Buradaki tarifler birebir blog sahiplerinin deneyip fotoğrafladığı kendi tarifleridir. Asla diğer yemek sitelerinde olduğu gibi çalıntı kopya vs.. yoktur..İlgilenen arkadaşlarım varsa ziyaret edip, önerilen sayfalarda hem kendi paylaşımlarını yapabilirler hem de bloglarının ziyaretçi sayısını artırabilirler.