18 Nisan 2013 Perşembe

Karnabahar Kızartması


       Karnabahar sevmeyenlere, özellikle çoçuklara karnıbaharı sevdirecek bir tarif..
Karnabahar Kızartması İçin Gereken Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
yarım limon suyu
Tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 kase sarımsaklı yoğurt
Pul biber

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır.
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp soğuk suyla birlikte ocağa koyalım.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp yaklaşık 15 dakika kaynatalım.
Diğer tarafta yumurta, süt, tuz ve unla birlikte bir karışım hazırlayalım.
Karışım kek hamurundan biraz daha akışkan olmalı.
Karnabaharları bu karışıma batırıp kızgın yağa atalım.
çevirerek arkalı önlü kızartalım.
Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla pulbiber serpeek servis yapalım.
Afiyet olsun..

15 Nisan 2013 Pazartesi

Ali Nazik Tarifi


       Bu nefis yemeği hala yapmayanlar varsa mutlaka bir denesinler diyorum.
Ali Nazik İçin Gereken Malzemeler
4-5 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Maydanoz


Ali Nazik Nasıl Yapılır
Patlıcanları ocakta közleyip, kabuklarını soyalım ve ince ince doğrayıp bir tavaya alalım.
Patlıcanlar beklerken ayrı bir tavada soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.
Kıymayı ve ardından biber domatesi sırasıyla kavuralım.
Salçasını baharatını ekleyip altını kapatalım.
Sarımsakları tuzla ezip yoğurda karıştıralım.
Bekleyen patlıcanlara 1 yemek kaşığı margarin ilave edip tuz karabiberle birlikte ocakta hafif kavuralım.
Servis tabağına önce patlıcanları sonra yoğurdu daha sonrada kıymayı sererek maydanozla süsleyelim.
Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun..

Tarifime Buradan da ulaşabilirsiniz..

13 Nisan 2013 Cumartesi

Kayseri Mantısı


       Mantı tarifimi daha öncede paylaşmıştım ama unutanlar için farklı fotoğraflarla tekrar güncellemek istedim. Kayseri Mantısı sevenler varsa haydi buyurun tarifime..

Kayseri Mantısı İçin Gereken Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç İçin
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı toz biber
yarım paket et bulyon

Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır
Un, tuz, yumurta, ve su derin bir kapta yoğurulur.
Bu mantının özelliği Hamurun çok katı olmasıdır.
Yoğurmakta biraz zorlanabilirsiniz ama ne kadar katı yoğurursanız okadar güzel olacaktır.
yoğurulan hamuru kolay açılması için bir streç filme sarıp 15 dk. dinlendirelim.
Diğer tarafta soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
Kıyma soğan ve diğer baharatları güzelce yoğurup bir kaseye alalım.
Mantı hamurumuzu ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açalım.
Minik minik kareler şeklinde kesip kıymalı harçtan koyup dört ücunu birleştirerek sıkalım.
Hepsini bu şekilde devam edelim.
Tencereye bol su koyup mantıları tuzlu suda haşlayalım.
Haşlanan mantılara bir kase kadar soğuk su ekleyip hafif sulu kalacak şekilde süzelim.
Tereyağını ve sıvı yağı eritip salça,kırmızı biberle ve bulyonla birlikte kızdıralım.
Yarısını mantının içine döküp karıştıralım.
Servis tabağına aldığımız mantıya sarımsaklı yoğurt dökelim ve kalan sosuda üzerine gezdirelim.
Nane, pulbiber, ve sumakla süsleyerek servis yapalım.
Biraz zahmetli bir yemek ama bu lezzete değer diye düşünüyorum.
Misler gibi kayseri mantımız hazır.
Afiyet bal şeker olsun..

Tarifime buradan da ulaşabilirsiniz..

10 Nisan 2013 Çarşamba

Arkadaşlar Destek İstiyorum

Arkadaşlar bir yemek yarişmasında çorbalar kategorisinde yarışıyorum oylarınızı istiyorum.. Oy vermek için begen butonuna basmanız yeterli..  Oy vermek için buraya tıklayabilirsiniz.. Şimdiden Teşekkürler..

Limonlu Şekerpare

 İtiraf ediyorum ki yaptığım şekrpareler arasında en ideal ölçü bu. Ağızda hıyır hıyır dağılan nefis bir tat diyebilirim..

Şekerpare İçin Gereken Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

 Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Şekerpare Nasıl Yapılır
İlk önce şerbeti ocağa koyup 10 dakika kaynatıyoruz. limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
Margarini eritip sıvıyağ ve yumurtayla birlikte karıştırıyoruz.
Un hariç diğer malzemeleri ekliyoruz.
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak mmesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büüyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekillendiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çatalla çizip 170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca hafif ılımasını bekliyoruz ve ılık şerbetini döküyoruz.
Tekrar kapattığımız fırına sürüp şerbeti çekmesini bekliyoruz.
Şerbeti çekince tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Tarifime buradan da bakabilirsiniz..

9 Nisan 2013 Salı

Kızarmış Soğan Halkaları

       Et, tavuk, balık yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif. Ayrıca yanında ketçap mayonez ve sarımsaklı yoğurda batırarak da yiyebileceğiniz muhteşem bir atıştırmalık. Bu tarifi çok beğeneceğinizden eminim..


Çıtır Soğan Halkaları İçin Gereken Malzemeler
3 adet iri soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pulbiber


Çıtır Soğan Halkaları Nasıl Yapılır
Doğanları yuvarlak olarak ince halkalar şeklinde doğrayalım.
Acı suyunun çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp çırpalım.
Soğanları bu karışıma batırıp ardından galete ununa bulayalım.
Kızgın yağda kızarana kadar çevirerek kızartalım.
Eğer karışım soğanlara yapışmıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Sıcak sıcak kıtır kıtır servis yapalım.
Afiyet olsun..

7 Nisan 2013 Pazar

Patates Çanağında Havuç Salatası


Patates Çanağında Havuç Salatası Malzemeleri
5-6 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
3 adet havuç
3-4 dal dereotu yada maydanoz.
Tuz
Karabiber
 Üzeri için
1 kase koyu kıvamlı yoğurt
2 kaşık mayonez
3 diş sarımsak
Patates çanağında Havuçlu salata Nasıl Yapılır
Haşlanmış patatesleri tereyağıyla birlikte iyice ezelim.
İçine tuz, karabiber, dereotu ilave ederek yoğuralım.
Diğer tarafta Havuçları rendeleyip 1 yemek kaşığı sıvıyağda çok az tuz ile hafif kavuralım.
Patatesten yumurta büyüklüğünde toplar koparıp çanak şekli verelim.
İçine havuçlardan birer kaşık koyalım.
Sarımsakları ezip mayonezle birlikte yoğurda ilave edelim.
İyice karıştırıp, Patateslerin üzerlerine yine kaşıkla çok az dökelim.
Dereotuyla süsleyip servis edelim.
Çay davetlerinde ve et yemeklerinin yanında çok yakışan bir mezedir.
Afiyet olsun..

Tarifime buradan da bakabilirsiniz..

4 Nisan 2013 Perşembe

Balık Köftesi


       Eger tadını sevmediğiniz yada yemekte zorlandığınız çok kılçıklı balıklarınız varsa bunları köfte yaparak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca balık yemeyen çoçuklar için Tadına doyamayacağınız çok ideal bir tarif.


Balık Köftesi İçin Gereken Malzemeler
Yarım kilo kılçıkları alınmış balık eti
3 dilim bayat ekmek
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon


Balık Köftesi Nasıl Yapılır
Balık etlerini ve ekmekleri rondoda ayrı ayrı çekelim.
Diğer malzemeleride üzerine ekleyip derin bir kapta iyice özleşene kadar yoğuralım.
Elimizle ceviz büyüklüğünde koparıp yassılayalım ve 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
Daha sonra tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun..

1 Nisan 2013 Pazartesi

Nar Ekşili Kısır




Nar Ekşili Kısır Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
2 adet salatalık
2 adet domtes
1 adet kuru soğan
3-4 dal yeşil soğan
3-4 yaprak marul
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
yarım çay bardağı zeytin yağı
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon

Nar Ekşili Kısır Nasıl Yapılır
Bulguru derin bir kaba alıp 2 bardak sıcak suyla ıslatalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte iyice ölene kadar kavuralım.
Bütün baharatları soğanın içerisine katıp 1-2 dak kızartıp altını kapatalım.
Şişmiş olan bulgurun içine ekleyip iyice karıştıralım.
Yeşillikleri küçük küçük doğrayıp ilave edelim.
En son domatesleri doğrayıp, limon ve nar ekşisinide ekleyelim.
Servis tabağına alıp  yanında turşu ve marulla servis yapalım..
Afiyet olsun..