31 Mart 2013 Pazar

Sulu Köfte


Sulu Köfte İçin Gereken Malemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet rendelenmiş soğan
1,5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kirmızı toz biber

Suyu için
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz


 Sulu köftenin yapılışı
Tavuk etlerini rondodan iyice ezilene kadar çekelim.
İçerisine bütün malzemeleri ekleyip iyice kıvam alana kadar yoğuralım.
Biraz yoğurduktan sonra köfte katılaşmaya başlayacaktır.
Bu esnada ellerimizi ılık suya batırarak yoğurmaya devam edelim.
Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzun ortasında yuvarlayalım.
Hepsi bittikten sonra Bir tencereye sıvıyağ ile birlikte salça, nane,tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek kavuralım.
Sıcak su ilave edip kaynatalım.
Kaynayan suya köfteleri atıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dk pişirelim.
Köftemiz hazır afiyet olsun..

29 Mart 2013 Cuma

Haşhaşlı Revani Tatlısı


Haşhaşlı Revani İçin Gereken Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
2 yenmek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Haşhaşlı Tatlının Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
Sırasıyla irmik, haşhaş, un kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yağlanmış kare borcama dökelim.
170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon sıkıp kısık ateste 15 dk. kaynatalım.
Tatlımız fırından çıkınca şerbetiyle buluşturalım.
Şeker ve tatlı kesinlikle sıcak olmamalı. ikisininde ılık olması lazım.
Tatlı şerbetini çekerken muhallebi için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Hafif soğuyunca toz krem şantiyi muhallebiye katıp mikserle çırbalım ve tatlının üzerine dökelim.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim.
Servis yaparken meyve dilimleriyle yada haşhaşla süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun..

Tarifime buradan da bakabilirsiniz...

28 Mart 2013 Perşembe

Humus Tarifi


Humus için gereken malzemeler
1 su bardağı nohut
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 limonun suyu
çay kaşığının ucuyla kimyon, karabiber
tuz


Üzeri için
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pulbiber
dereotu

Humus Nasıl Yapılır
Nohutlar bir gece önceden soğuk suyla ıslatılır.
Ertesi gün tencereye bol suyla konulup yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen nohutların üzerindeki zar şeklindeki kabukları soyulur.( istege bağlı. daha pürüzsüz olması için)
Nohutlar rondoda püre halıne gelene kadar çekilir.
Üzerine diğer malzemeler eklenir ve pürüzsüz olana kadar kariştırılır.
Karıştırma sırasında istediğiniz kıvama gelinceye kadar bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
Humusu servis yabağına alıp üzerine kızdırılmış zeytinyağına 1 çay kaşığı toz biber atarak kızartıp dökelim.
pulbiber ve dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun..

Tarifime buradan da bakabilirsiniz..

27 Mart 2013 Çarşamba

Pudingli İrmik Tatlısı


İrmik tatlısı için gereken malzemeler
2,5 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Puding için gereken malzemeler
1 paket çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt
Taban için
2 paket yulaflı bisküvü
50 gr eritilmiş tereyağ



Pudingli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır
İlk önce tabanı için bisküvileri iyice kırıp tereyağıyla birlikte yoğuralım.
Kare borcam tepsinin dibine bastırarak yayalım.
İrmik tatlısının bütün malzemelerini karıştırıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
Pudingide tarife göre pişirip irmiğin üzerine dökelim.
Tatlımızın ilk sıcaklığı geçince dolaba kaldırıp, en a 3-4 saat dinlendirelim.
Üzerine damla çikolata yada hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım..
Afiyet olsun..

26 Mart 2013 Salı

Peynirli Krep Ruloları


Peynirli krep ruloları için gereken malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 çay fincanı un
İç malzeme için gerekenler
beya peynir
Maydonoz
pulbiber
karabiber


Peynirli krep ruloların yapılışı
Krepler için süt ve yumurtayı iyice çırpıp,un,tuz kabartma tozu ekliyoruz.
Kızdırdığımız krep tavasına çok az yağ damlatıp 1 kepçe krep döküp sallayarak tavaya yayıyoruz.
Krep malzememiz çok akışkan olmalı. eger katı olduysa biraz sütle açabilirsiniz. tavaya dökünce yayılması gerekiyor.
kerpleri arkalı önlü pişiriyoruz.
Sıcakken iç malzemesini koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..

25 Mart 2013 Pazartesi

Havuçlu Tarçınlı Kek


       Ben bu keki pişirirken mis gibi tarcın kokusu mutfağımı sardı. Keki çıkarır çıkarmaz bir fincan kahveyle birlikte hemen bir dilim kek alıp oturdum. Keki bütün haliyle fotoğraflamaya fırsatım kalmadı:)) Bu keki çok beğeneceğinizi umuyorum.


Havuçlu Tarçınlı Kek İçin gereken Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarcın
2 adet rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
2 su bardağı un


Havuçlu Tarçınlı Kekin Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozu vanilya ve unu bir kapta birleştirip, daha iyi kabarması için eleyerek ilave edelim.
En son rendelenmiş havuçları ekleyip, karıştırarak yağlanmış fırın kabına böşaltalım.
170 derece ısıtılmış fırında 45-50 dk pişirelim.
Tabi bu fırınına göre değişiklik gösterebilir.
Siz pişip pişmediğini kürdan tetstiyle kontrol edip çıkarın.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun..

24 Mart 2013 Pazar

Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç


Beşamelli sebzeli Tavuk Güveç İçin Gereken Malzemeler
1 adet haşklanmış bütün tavuk
1 su bardağı haşlanmış bezelye (konservede olabilir)
2 adet haşlanmış havuç (haşlanmış patates te koyabilirsiniz)
Tuz, Karabiber


Beşamel sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 fiske tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar


Sebzeli Tavuk güveç Nasıl Yapılır
Haşlanmış tavuğu didikleyip bir kaba alalım.
Havuçları küp küp doğrayıp bezelyeyle karıştıralım.
Güveç kaplarımızı çok az yağlayalım.
İçerisine bir kat tavuk etlerinden terleştirelim.
Arasına havuç bezelye karışımını ekleyelim.
üzerine tekrar tavuk etleriyle kaplayalım.
Beşamel sos için margarinle unu kavuralım.
Sütünü yavaş yavaş ilave edelim.
tuz karabiber ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Altını kapatıp 1 yemek kaşığı kaşar rendesini ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
Sosumuzu güveçteki etlerin üzerini kaplayacak şekilde paylaştıralım.

23 Mart 2013 Cumartesi

Saray Lokumu


Muhallebi İçin Gereken Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
150 gr. margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı badem ( yada ceviz,fındık fıstık ne varsa )

Saray Lokumunun Yapılışı
Muhallebi için margarin ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
Şekeri vanilyayı ve soğuk sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Topaklanmamasına dikkat edelim.
Büyükce bir tepsiye hindistan cevizi serpip üzerine muhallebiyi dügün bir şekilde yayalım.
Dolapta soğumasını bekleyelim .
Soğuduktan sonra üzerine tekrar hindistan cevzi serpip dilimleyelim.
Rulo şeklinde sarıp tekrar hindistan cevizine bulayarak, üzerine badem batırıp, servis yapalım.
Eğer mümkünse 1 gece önceden yapıp dolapta dinlendirilirse daha güzel olur.
Afiyet olsun.


14 Mart 2013 Perşembe

Pizza Tavasında Kolay Pizza


Pizza Hamuru İçin Gereken Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
50 gr. eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu (yada karbonat)
Aldığı kadar ılık su (Yarım su bardağı)
1 çay kaşığı tuz


Üzeri İçin Gereken Malzemeler
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Domates
Biber
Sosis
Sucuk
Yeşil zeytin
Siyah zeytin
Kaşar peyniri rendesi


Kolay Pİzza Nasıl Yapılır
Un derin bir kaba alınır, ortasına yoğurt margarin, yumurta, tuz, ve kabartma tozu konularak karıştırılır.
Hamurun kıvamına göre ılık su ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.
Hamurun çok yumuşak olması lazım.
Pürüzsüz olana kadar yoğurduğumuz hamuru 2 eşit parçaya ayırıp bir poşetle kaplayarak dolapta 15- 20 dk. dinlendirelim.
Dnlenen hamuru yağladığımız pizza tavamıza elimezle bastırarak yayalım.
Her tarafının eşit bir şekilde yayıldığından emin olalım.
Salçayı su ile biraz inceltip pizza hamurumuzun üzerine sürelim.
Kaşar peyniri hariç istediğimiz malzemeleri serpiştirelim.
Tavamızı en düşük ısıda çalıştıralım ve kapagını hiç açmadan pişirelim.
Pizzamız piştikten sonra kaşar peynirlerini serpip eriyene kadar bekletip, dilimleyerek sıcakken servise alalım.
Afiyet olsun..


13 Mart 2013 Çarşamba

Halka Tatlısı

       
       Merhaba arkadaşlar. Mis gibi bir tatlıyla geldim. Halka tatlısı  kıvam ve şekilde olarak  istediğim gibi oldu. Ama nedense tam o istediğim çıtırlığı yakalayamadım. Yinede tadı nefisti.. Bu tarifle yapan ve deneyen bir bilgisi olan varsa benide bilgilendirsin lütfen..


Halka Tatlısı için gereken malzemeler
  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yumurta

Şerbeti İçin gereken malzemeler 
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu


Halka Tatlısı Nasıl Yapılır
  • İlk önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.
  • Şerbetin bayağı koyu kıvamlı olması gerekiyor.
  • Daha sonra suyu ve margarini tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynayan suya unu ve tuzu ilave edip, 5 -6 dk. bu şekilde karıştırarak pişirelim.
  • Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyelim.
  • İçerisine 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek mikserin hamur yoğurma ucuyla çırpalım.
  • Yumurtaları bu hamura teker teker kıralım. (Hepsi birden kırılırsa kıvamı yakalayamayız).
  • Çırpmaya devam edelim. diğer yumurtalarıda tek tek kırıp çırpalım.
  • Hamur kolay şekil alabilecek şekilde akışkan olmalı.
  • Hamuru krema sıkma torbasına alarak, soğuk yağın içerisine halka şeklinde sıkalım.
  • Yağın altını yakarak arkalı önlü nar gibi oluncaya kadar kızartalım.
  • Kızaran tatlıları havlu kağıt üzerine alalım ve soğuk şerbetin içine atıp, şöyle bir çevirip fazla bekletmeden hemen alalım.
  • Bu arada tatlıların ikinci postası için yağımız biraz soğumuş olacak onlarıda kızartıp aynı işlemi uygulayalım.
  • Tatlımız servise hazır.
  • Afiyet olsun..



12 Mart 2013 Salı

Fırında Tavuklu Krep


     Krep kahvaltılarımızda başlı başına bir lezzettir zaten. Birde bu haliyle deneyip çok lezzetli bir ana yemeğe dönüştürmeye ne dersiniz.  Benim mutfakta vazgeçilmezlerim arasında. Ve sık sık yapılacak olanlar listeme girdi bile.  Bu yemeği bir kere yapıp yemenizi öneriyorum.


Beşamel Soslu Tavuklu Sebzeli Krepler
Krep İçin gereken malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çay fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz


İç Harç için gereken malzemeler
4 adet haşlanmış tavuk budu (göğüste olabilir)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç


Beşamel sos için gereken malzemeler
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı kadar kaşar peyniri rendesi


Fırında Tavuklu Krep Nasıl Yapılır
Önce tavukları haşlanması için suyla birlikte ocağa koyuyoruz. Havuçlarıda içinde haşlayabilirsiniz.
Krepler için süt ve yumurtayı iyice çırpıp,un,tuz kabartma tozu ekliyoruz.
Kızdırdığımız krep tavasına çok az yağ damlatıp 1 kepçe krep döküp sallayarak tavaya yayıyoruz.
Krep malzememiz çok akışkan olmalı. eger katı olduysa biraz sütle açabilirsiniz. tavaya dökünce yayılması gerekiyor.
kerpleri arkalı önlü pişiriyoruz. hepsi bitince bir kenara alıp beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
margarin ve unu kavurup sutumuzu ilave ediyoruz.
Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
tuz kara biber ekleyip kapatıyoruz.
Haşlanan tavukları didikleyip bezelye ve küp doğranmış havuçlarla birlikte harmanlıyoruz.
krepin ortasına bu harçtan koyup kare şekilde katlıyoruz.
hepsini bu şekilde tamamlıyoruz.
üzerine beşamel sosu gezdirip kaşar rendesini serpiyoruz.
Üeri kızarana kadar 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu muhteşem lezzeti herkes tatmalı diyorum.
Afiyet olsun..

11 Mart 2013 Pazartesi

Yalancı Tiramisu


       Bu pastanın kremasında yumurta ve labne kullanmadığım için adına yalancı tiramisu diyorum. Arkadaşıma geçmiş olsuna giderken yapıp götürmüştüm. Orda bizede ikram etti saolsun:)) Tadı muhteşemdi. İnanılmaz güzeldi. Çokta pratik pandispanyasını önceden yapıp dondurucuya atıyorum acil durumlarda hemen bir kremayla pastam hazır :)) Deneyin sizde çok seveceksiniz.



Yalancı Tiramisu Pandispanyası İçin Gereken Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Kreması İçin Gereken Malzer
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un

Keki islatmak İçin
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı neskafe
1,5 tatlı kaşığı şeker
Yalancı Tiramisunun Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
Sütünü ilave edip, çırpmaya devam edelim.
kabartma tozu un ve vanilyayı bir kapta karıştırıp süzgeç yardımıyla eleyerek ilave edelim.
Yağlanmış borcam a mikrodalgaya sığacak şekilde bir borcama dökelim.
Ben mikrodalgada yaptığım için ölçüleri yarım kullandım. Normal fırındada 2 katı malzeme kullanarak yapabilirsiniz.
mikro dalgayı üçüncü kademede 10 dk. ayarlayalım.
Kekimiz pişip soğuyunca ortadan ikiye keselim.
Krema için bütün malzemeleri soğukken karıştırıp ocağa alalım.
kaynayıncaya kadar pişirip altını kapatalım.
Sıcak suyu sekeri ve neskafeyi karıştırıp bu karışımla kekimizin iki katınıda hafif ıslatalım.
kremanın yarısını birinci kata döküp yayalım.
Arasına isterseniz çikolatada serpiştirebilirsiniz.
Diğer katıda kapatıp kremayı üzerine dökelim. (Pastamızın heryerini kaplamamasına dikkat edelim.sadece üzerine gelecek şekilde olmalı)
Soğuduktan sonra bir süzgeç yardımıyla üzerine kakaoyu eleyerek susleyelim.
Pastamız 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun..

Tarifime buradan da bakabiirsiniz..

9 Mart 2013 Cumartesi

Patates Püresi


 Patates Püresi İçin Gereken Malzemeler
  • 4-5 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Patates Pürsinin Yapılışı
  • Patatesleri soyup tencereye alalım.
  • Üzerini geçeçek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  • Patatesler pişince süzgeçten süzüp tavaya alalım tereyağıyla birlikte iyice ezelim.
  • sütünü ve tuzunu karabiberini ilave edip çekene kadar pişirelim.
  • Kaşar peyniri ilave edip eriyne kadar karıştıralım.
  • Rondodan yada blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirelim.
  • Bütün et yemeklerinin köftelerin yanında servis yapabilirsiniz.
  • Püremiz hazır afiyet olsun..


Tarifime buradanda bakabilirsiniz.

8 Mart 2013 Cuma

Türk Kahveli Çikolata Soslu Yaş Pasta

           
       Bu Pastanın ortasındaki kremşanti ne alaka dediğinizi duyar gibiyim :)))  Aslında bu pasta farklı bir şekilde süslenmişti ama küçük kızımın azizliğine uğrayınca son olarak çikolata sosuyla kaplanarak bu hale geldi :)) Ama lezzeti değişmedi tabi. Kızımın elleri değdiği için daha bi lezzetli geldi :))) Eşimin yaşgününde yapmıştım yayınlamak bu güne nasip oldu..

Türk Kahveli Çikolata Soslu Pasta İçin Gereken Malzemeler
  • 1 adet hazır pandispanya keki
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Kreması için gerekn malzemeler
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
Çikolata sosu için gereken malzemeler
  • 1su bardağı su
  • yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı damla çikolata

Türk Kahveli Çikolata soslu yaş pasta yapılışı 
  • İlk olarak çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Damla çikolata hariç hepsini karıştırıp kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp ve altını kapatıyoruz.
  • Soğuması için bir kenarda bekleiyoruz.
  • Süt kahve ve şekeri bir kasede eritip kekimizin iki katınıda ıslatıyoruz.
  • Hazır kremayı tarife göre hazırlayıp, birinci katımıza sürüyoruz.
  • Üzerine damla çikolata serpiştirip, ikinci katını kapatıyoruz.
  • Kalan kremayıda üzerine sürüp, damla çikolatayla kaplıyoruz.
  • Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..

Tarifime buradan da bakabilirsiniz..

7 Mart 2013 Perşembe

Acılı Tavuk Pane


       
       Bence tavuğun en lezzetli yeri kanat diye düşünüyorum.  Lezzetlimi lezzetli tavuk yemek istiyorsanız aşağıdaki tarife mutlaka bir göz atın.

Tavuk Pane İçin Gereken Malzemeler
  • 1 kg. tavuk kanadı (özellikle kanat)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket tavuk pane harcı
  • Yarım paket acılı tavuk harcı
Tavuk Pane Nasıl Yapılır
  • Tavukları önce haşlayalım.
  • Unumuzu bir kaseye boşaltalım.
  • Ardından acılı harcımızı ve tavuk pane hazcımızı başka bir kasede karıştıralım.
  • Yumurtaları çırpalım.
  • Tavukları önce una sonra yumurtaya ardından karıştırdığımız harca bulayarak kızartalım.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

Tarife buradanda göz atabilirsiniz..

6 Mart 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Patates (Patates borani)


       Yoğurtlu patates çok pratik lezzetli ve doyurucu bir alternatif. İçerisindeki tereyağını saymasak salata tarzında hafif bir yemek te olabilir. Çay davetlerinde pasta böreğin yanında muhteşem olur diye düşünüyorum. Onun dışında et  mangal kebep türlerinin yanında meze olarakta yapılabilir.

Yoğurtlu Patates İçin Gereken Malemeler
  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • bir kaç dal dereotu
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
Yoğurtlı Patates Nasıl yapılır
  • Patatesleri haşlayıp hafif ılınınca küp küp doğrayalım.
  • Servis tabağına alıp üerine eritilmiş tereyağını gezdirelim.
  • Sarımsakları  tuz la birlikte ezip yoğurda karıştıralım.
  • Patateslerin üzerine dökelim.
  • En üste de sıvı yağı salçayı ve pul biberi kızdırıp dökelim.
  • Dereotu yapraklarıyla yada naneyle süsleyip servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

5 Mart 2013 Salı

Sigara Böreği


       Sigara böreğini herkes biliyordur ama bende arşivimde bulunsun iştedim.  .Sabah kahvaltısı için yapmıştım çok lezzetli bir börek. Belkide mutfağa ilk kez girenler vardır. Sigara böreği tarifini denemek isterler ..

Sigara Böreği İçin Gereken Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • biraz beyaz peynir (Evinizde ne varsa)
  • 2-3 dal dereotu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber ( acı seviyorsanız)


Sigara Böreği Nasıl Yapılır
  • Her bir yufkayı önce  4 e sonra tekrar 4 e keserek 8 parça üçgen elde edelim.
  • Geniş olan köşesine peynirli harcı koyarak kenarlarını içe katlayalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Uç kısmına biraz su sürerek yapıştıralım ki kızarırken  gevşemesin ve açılmasınlar.
  • Kızgın yağda çevirerek arkalı önlü kızartalım.
  • Sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

Not: Börekleri önceden sarıp dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde hemen çıkartıp kızartabilirsiniz.

4 Mart 2013 Pazartesi

Yaprak Sarma..


       Yaprak sarmayı heralde sevmeyen yoktur. Biz sarım saklı yoğurt eşliğinde çok seviyoruz. Tabiki gün oturmalarının da vazgeçilmez bir seçeneğidir. Olmazsa olmazıdır. Her ne kadar zahmetli bir yemek olsada buna deper diye düşünüyorum. İşte tarifi 

Yaprak Sarma İçin Gereken Malzemeler

1 bardak pirinç
1 bardak pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
tuz,biber,kimyon
dereotu ,maydonoz
yeteri kadar yaprak



Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
  • Tenceremize 2-3 kaşık kadar yağ koyup altını yakıyoruz.
  • soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp şöyle bi çeviriyoruz.
  • Ardından biberleri ve rendelenmiş domatesleri aynı şekilde.
  • Salçayı ve baharatları koyup, yıkanmış pirinç ve bulguru katıyoruz.
  • çok az baharatların karışması için yarım su bardağı su koyup
  • dereotu ve maydonozu da koyup karıştırıp, altını kapatıyoruz.
  • Yaprakları kaynayan suya atıp 5 dk kadar haşlıyoruz.
  • (yaprağı eger salamura kullanıyorsak, bir gün önceden tuzunun çıkması için soğuk suya ıslatıyoruz)
  • Sonra yaprakların içine harçtan koyarak çok ince bi şekilde sarıyoruz.
  • tenceremize dizip üzerine salçalı su yapıp yaprakların üstüne çıkaçak şekilde koyuyoruz.
  • çok az sıvı yağ ve istenirse limon dilimleri koyup 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun..

Tavuk Sote

        
       Tavuğun her halini çok seviyorum. Özellikle de sotesini, hem kahvaltıda hemde yanında bir pilavla harika bir akşam yemeği alternatifi oluyor. Her öğüne yakışan pratik bir yemek. Buyurun tarife..

Tavuk Sote Tarifi İçin Gereken Malzemeler
  • Yeteri kadar Tavuk flato (kemiksiz tavuk eti)
  • 3-4 adet mantar (İsteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Tavuk Sote Nasıl Yapılır
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp margarinle birlikte tavada soteleyelim.
  • Yemeklik doğranmış soğanıve sarımsakları ilave edelim.
  • 1-2 dk. kavurduktan sonra yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyelim.
  • Domatesleri de küp küp doğrayıp ilave edelim.
  • Salçayı ve baharatları da ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler pişinceye kadar pişirelim.
  • Hafif sulu kalsın daha lezetli oluyor.
  • Afiyet olsun..


Tarifime buradan da ulaşabilirsiniz.