20 Aralık 2013 Cuma

Milföyde Tavuk Baget


       Bu lezzetli yemeği neden daha önce denemedim bilmiyorum. Hem lezzetli hem pratik mutlaka yapıp denemenizi öneririm.
Milföyde Tavuk İçin Gereken Malzemeler
  • 6 adet tavuk baget
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı susam
  • Bir tutam tuz.


Milföyde Tavuk Nasıl Yapılır
  • Tavuklar bol suyla yıkanıp üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz konulup haşlanır.
  • Pişrikten sonra sudan çıkarılıp soğumaya alınır.
  • Tavukların suyunada pilav yapabilirsiniz.
  • Bu arada milföyler tezgaha serilip yumuşaması beklenir.
  • Tavukların kemikli kısımları folyoyla sarılıp diğer tarafları milföyle kaplanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek fırına verilir.
  • 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Nefis gözüküyor. Çok güzel bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle :)

Emelin Mutfagindan dedi ki...

Elinize sağlık hatice hanım .
benim blogumada davetlisiniz.Sevgiler.