13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kaşarlı Sucuklu Pide


Kaşarlı Sucuklu Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
8 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

İçi İçin :
kaşar rendesi
sucuk



Kaşarlı Sucuklu Pide Nasıl Yapılır
Unu derin bir kaba koyup ortasına tuzunu atalım.
Bir kapta iki bardak suyu ve mayayı şeker ekleyerek eritip una ilave edelim.
Sütünüde ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Ağzını kapatıp ılık bir yerde mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Açılan hamurların ortasına kaşar rendesi ve sucuk koyarak iki ucunu ağzı açık kalacak şekilde birleştirelim.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
İsterseniz iç malzemesisini patates, ıspanak, peynir, yada kıymaylada hazırlayarak çeşitli pideler yapabilirsiniz..
Afiyet olsun..

Tarifime buradan da ulaşabilirsiniz..

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık,çok nefis görünüyor...Sıcak sıcak çok güzel olur..

anne eli gibi dedi ki...

mımmmm harika görünüyor,akşama olsa da yesek :) eline sağlık...

kış güneşi dedi ki...

bu görüntü ne böyle oruçum gitmek üzere bu pideler beni çağırıyor eline sağlık canım

Mutfak Dili dedi ki...

Eline saglik olsun. Harika olmus canim.. Cay pide super ikili diyorum cogu zaman..