8 Ocak 2013 Salı

Puf Pasta (Köstebek Pasta)


       Yapımı oldukça zevkli ve yemeside bir okadar  lezzetli bir pastayla geldim. Benim çoçuklar inanılmaz sevdiler. Etipuf niyetine yediler:)) Yapımı zahmetli gibi görünüyor ama yapmanız gereken  sadece bir kek ve bir muhallebi. Gerisi sizin parmaklarınıza kalmış. Yemeye doyamıycaksınız. Mutlaka deneyin diyorum.

Keki  İçin Gereken Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 - 2 su bardağı un
Kreması İçin Gereken Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağındaz 1 parmak eksik seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet muz


Puf Pastanın (köstebek Pastanın) Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  • Un ve ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri sırasıyla ekleyelim. 
  • Bu arada çırpmaya devam edelim.
  • Kabartma tozunu ve unu elek yardımıyla ilave edelim.
  • Kare bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kekimizi dökelim.
  • 150-160 derece fırında pişirelim.
  • Piştiğinden emin olmak için bir küdran batıralım.
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Bu arada muhallebimizi hazırlayalım.
  • Un, nişasta vanilya ve şekeri bir tencerde karıştıralım.
  • Sütünüde ekleyip karıştırarak ocağa alalım.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiralim.
  • Altını kapatıp margarini ilave edelim.
  • Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasını engelleyelim.
  • Kekimizi büyük bir çay bardağıyla yuvarlak daireler şeklinde keselim.
  • Kalan kek parçalarını da rondodan geçirip ufaltalım.
  • Her kek parçasının üzerine 1 dilim muz ve 1 kaşık muhallebi koyalım.
  • Daha sonra  kek kırıntılarına bulayıp, elimizle düzeltelim.
  • İsterseniz değişik şekerlemelere yada hindistan cevizinede bulaya bilirsiniz.
  • Çoçuklar daha çok seviyolar.
  • Ama benim tercihim kek kırıntıları.
  • Afiyet olsun..
Not: Tarifin aslında kek parçaları sütle ıslatılıyor. Ama ben kekim çok yumuşak olduğu için ıslatmadım. Sizin de kekiniz kuru yada sert olursa, her bir parçayı iki kaşık sütle ıslatın.

10 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Bende ara ara yaparim.ellerine saglik canim. Sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

offff.nefis olmuş canım.çok şık bir sunum.ellerine sağlık.sevgiler.

nursen aksoy dedi ki...

Nefis bir lezzet olmuş,oldukçada pratik..Ellerine sağlık,Haticecim..

melisa dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

yersofrasi.org dedi ki...

Hatice Hanım, tarifiniz yayında. Katkınız için teşekkür ederim. Ayın 15'ine kadar etkinliğimiz devam ediyor. Yeni tariflerinizi de beklerim. Ellerinize sağlık.

Serap Uzun dedi ki...

Evde kek var kimse yemedi hemen değerlendirmem gerek, ellerine sağlık cocuklara şifa olsun cnm,

PaSaSofraM dedi ki...

harika olmuslar gercekten cok begendim :)

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Hatice harika olmuşlar.eline sağlık

KENDİMCE SEYLER dedi ki...

merhabalar oldukça lezzetli görünüyor sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim

Adsız dedi ki...

elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...