13 Ocak 2013 Pazar

Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)



       Çökertme Kebabı İçin Gereken Malzemeler
  • 1 kilo kırmızı et (Yada Tavuk gögsü)
  • 7-8 adet patates
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
      Üzeri İçin
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Maydanoz

Çökertme Kebabının Yapılışı
  • Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, tuzlu soğuk suda bekletelim.
  • Etleri ince uzun şeritler halinde yaprak yaprak doğrayalım.
  • Tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyup ağzını kapatalım ve kendi halinde pişmeye bırakalım.
  • Ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
  • Patateslei bol kızgın yağda kızartalım ve içine havlu kağıt serilmiş tencreye alıp, soğumaması için ağzını kapatalım.
  • Bütün patatesleri bu şekilde kızartıp tencereye alalım.
  • Etler suyunu çektikten sonra bir bakalım hala yumuşamamışsa 1 çay bardağı su ilave edip tekrar pişirmeye devam edelim.
  • Piştikten sonra tuzunu  biberini atıp kapatalım.
  • Servis tabağına önce patatesleri yerleştirip, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Yoğurdun üzerine de etleri yerleştirelim.
  • Pulbiber ve salçayla birlikte kızdırdığımız tereyağını etlerin üzerine gezdirip servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

4 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Nefis bir ana yemek , emeklerine saglik...

nevininyemekleri dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

neiss görnüyor..emeğine sağlıkk

Tarif diyarı dedi ki...

Bizim evde çok sevilir nefis bir yemek ama patatesleri ince ince doğramak çok sıkıcı:))ellerine sağlık arkadaşım