31 Ekim 2012 Çarşamba

Jülyen Et Sote


       Merhaba arkadaşlar Bu aralar izindi bayramdı derken sizleri pek ziyaret edemedim. Birbirinden güzel yemekler yapılmış. Hepsine tek tek bakıcam inşallah. Kurban bayramı olunca haliyle bizde et yemeklerine yoğunlaşıyoruz. Şimdi paylaşıcam yemek herkesin bildiği bir sote ama yinede bilmeyenler için paylaşıyorum..


Jülyen Et Sote İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım kilo kırmızı et
  • 1 adet kırmızı biber (salçalık olanlardan)
  • 1 adet yeşil biber (salçalık olanlardan)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • 3 kaşık sıvı yağ


Jülyen Et Sotenin Yapılışı
  • Etleri Jülyen dediğimiz şekilde (ince uzun) doğruyoruz.
  • Tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ koyup, etleri suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Biberleride aynı şekilde doğrayıp ilave ediyoruz.
  • 2-3 adet sarımsak ekleyip sotelemeye devam ediyoruz..
  • Eger etler sert olursa yarım çay bardağı su ilave edip çekene kadar pişirebilirsiniz.
  • En son inmesine yakın tuz ve baharatlarını ekleyip kapatıyoruz.
  • Afiyet olsun..

26 Ekim 2012 Cuma

YEMEK GURMESİ VE DERYAYLA LEZZETLER İŞBİRLİĞİ İLE MUHTEŞEM ÇEKİLİŞ


Çekillişin detayları için buraya bakabilirsiniz..

Kiev usulü tavuk



Kiev Usulü Tavuk İçin Gereken Malzemeler
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı marğarin yada tereyağ
  • 4 diş sarımsak
  • Biraz maydonoz
  • Tuz

Kızartmak için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Bol sıvıyağ


Kiev usulü Tavuğun yapılışı
  • Göğüs etlerini çok dikatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım.
  • Sitreç film arasına koyalım ve sert bi rşeyle vurarak etlerimizi biraz inceltelim.
  • Bir kapta sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Tereyağını ve maydonozları ekleyip karıştıralım.
  • İncelttiğimiz tavuk etlerini tezgaha serip üzerine bu harçtan koyalım. Ve rulo seklinde saralım.
  • İki kenarına açılmaması için  kürdan batırıp buz dolabının dondurucu kısmında hafif donana kadar bekletelim.
  • Daha sonra çıkardığımız tavukları önce una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım.
  • Kiev usulü tavuğumuz hazır. Sıcak servis yapalım.



  • Afiyet olsun..


19 Ekim 2012 Cuma

Şİmdiden Mutlu Bayramlar



       Çok değerli blog arkadaşlarım, İzleyicilerim ve bloğumu ziyaret eden bütün herkesin kurban bayramını şimdiden  kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mutlu  ve güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle..
     
       Yarından itibaren memlekette olucam. İnşallah bloğumu yalnız bırakmazsınız. Hepinize kocamaan sevgilerimi yolluyorum. Hoşçakalın..


Mısır Unlu Patlıcan Tava (Patlıcan Balığı)



        Patlıcan tava  pişirme şekliyle ve görünümüyle tam bir balığı andırıyor. Yadiğiniz zaman hiç patlıcan tadı yok. Tabi balık tadıda yok :)) Deneyip bu farklı lezeti görmenizi öneririm...

Patlıcan Tava İçin Gereken Malzemeler
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 adet yumurta
  •  1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine Dökmek İçin 
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Nane
  • Kekik
  • Tuz


Patlıcan Tavanın Yapılışı
  • Patlıcanları alacalı soyup, birbirinden ayırmayacak şekilde 4 e bölelim 15-20 dk. tuzlu suda bekletelim.
  • Bir tencerede suyu kaynatıp patlıcanları haşlayalım.
  • Haşlanmış patlıcanların suyunu sıkıp, tuzlayıp, önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp yağlanmış tavaya dizelim. (Ben patlıcanların iyice kızarması için birbirinden ayırdım)
  • Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla ters çevirp üstünüde kızartalım. Yağ eklemeyi unutmayalım.
  • En son üzerine sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  • Sarımsakları tuzla birlikte ezip yoğurda karıştıralım.
  • İçine pulbiber, kekik, nane ekleyerek dipsos hazırlayalım.
  • Patlıcanları servis tabağına alıp üzerine yoğurdu gezdirelim.
  • Afiyetle yiyelim...


17 Ekim 2012 Çarşamba

Yorumsuz..




       İnsan bunu yemeye asla kıyamaz. Şu güzelliğe bakarmısınız. Resmen mest oldum. Acilen bu aparatlardan istiyorum :))

Tavuklu ızgara Köfte ve Ödülüm


       Tavuklu köfteyi hepiniz biliyorsunuzdur. Ama bu bildiğimiz köftelerden biraz farklı. İçindeki malzemelerden belli zaten. Sanırım bütün sırrı içindeki patates ve bulgurda. Tadı müthiş sizde deneyip farkı görmelisiniz.

Tavuklu Köfte için gereken malzemeler
  • 300 gr tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı ekmek içi (yada galeta unu)
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Kimyon
  • Kekik


Tavuk Köftesinin yapılışı
  • Tavuk etlerini rondodan çok ince bir şekilde çekelim.
  • İçerisine bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Buz  dolabında en az yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlenen köfteleri avucunuzun içinde şekillendirip ızgaraya dizelim.( Ben tost maakinasında yaptım.)
  • Arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
  • Yanında rendeleniş çıtır patates kızartmasıyla servis yaptım.
  • Pilavla yada bol salataylada servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun..


       Bu ödülü sevgili arkadaşım Vanilins bana layık görüp yollamış. Çok mutlu oldum.Bende büyük bir zevkle kabul ediyorum. Ve Bütün izlediğim blog arkadaşlarıma gönderiyorum. HEPİNİZİ ÇOOK SEVİYORUM. Kimseyi ayıramadım..
Sevgiler..

15 Ekim 2012 Pazartesi

Fındıklı Krokan



       Çoçuklar için evde yapabilceğiniz çok kolay bir krokan tarifi. Çoçuklar  ve siz buna bayılacaksınız. Bayramlarda da misafirlerinize  ikramlık olarak kullanabilirsiniz..

Fındıklı krokan için gereken malzemeler
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1-2 damla limon suyu


Fındıklı krokan yapılışı
  • Fındıkları şekeri ve suyu tencereye alalım.
  • Şeker eriyip karamelize oluncaya kadar karıştıralım.
  • Önce topak topak olacaktır.
  • Endişelenmeyin karıştırmaya devam edin.
  • Açık kahve rengini aldığında tamamen sıvı hale gelecektir.
  • Bir iki damla limon sıkıp altını kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dokün.
  • Soğuduktan sonra kırarak servis edin..

  • Afiyet olsun..

13 Ekim 2012 Cumartesi

Çikolata Soslu Fındık Rüyası


       Bu mini pastaları evde o an olan  hazır malzemelerle yaptım. Bol fındıklı bol çikolatalı bir pasta. Hazırlaması 10 dk. yemesi 5 dk. dermişim şimdi:)) Çok kolay çok çabuk hazırlanıyor.  Sizlerinde deneyip yorumlarınızı yazmanızı bekliyorum..
Tarifime geçiyorum..


Çikolata soslu fındık rüyası için gereken malzemeler
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 bardak süt


Çikolata soslu fındık rüyasının yapılışı
  • Bisküvileri rondodan geçirelim.
  • İçine  eritilmiş tereyağını ekleyip yoğuralım.
  • Hazır pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp 2-3  kaşık kadar bisküvilerin içine ekleyelim.
  • Fındığıda rondodan geçirelim onunda yarısını bisküvilere ekleyelim.
  • Bisküviler yapışkan bir kıvam alınca elimizle şekil verip servis tabağına alalım.
  • Üzerine  kıremayı sürüp, Yine tarife göre hazırladığımız çikolata sosunu dökelim.
  • En son kalan fındıkla süsleyip servis yapalım.
  • Tabi buz dolabında biraz bekletmeyi unutmayalım..
  • Afiyet olsun.. 

11 Ekim 2012 Perşembe

Tavuklu Bezelye


       Aslında bu gün küçük güveç kaplarında  bezelyeli tavuk yapmaktı niyetim. Ama gidip gelen elektiriğin azizliğine uğramamak için birde eşimin eve geliş saati yaklaşmıştı  hızlı bir şekilde bezelye yemeğine dönüş yaptım:))  zaten eşiminde işi çıktı gelemedi :))
       
       Her neyse sonuçta yemek yemektir. Çok lezzetli bol tavuklu bir yemek oldu. Bundan sonra sık sık yapıcam...

Tavuklu Bezelye için gereken malzemeler
  • 3 adet haşlanmış tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 kutu konserve bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • sıvıyağ



Tavuklu Bezelyenin yapılışı
  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Patatesleri küçük küçük doğrayıp ilave edelim.
  • Salça ve baharatları ekleyip 1 adet et bulyon atıp sıcak suyunuda koyup ağzını kapatalım.
  • Kısık ateste patatesler pişinceye kadar pişirelim.
  • Daha sonra haşlanmış tavukları didikleyip  bezelyeyle birlikte içine ilave delim.
  • Bir taşım kaynatıp kapatalım.
  • Yemeğimiz hazır afiyet olsun..

Köfteli iskender Kebabı (ev yapımı)


       Sizde evinizde kebap keyfi yaşamak istiyorsanız. Köfteli iskender tarifini mutlaka deneyin diyorum. Nefis lezzetli ve göze hitabeden bir yemek.. Buyurun tarife..

Köfteli iskender için gereken malzemeler
  • Yarımkilo kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi (yada 3 kaşık galeta unu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Kimyon
Altı için
  • 1 adet tırnak pide
Salçalı sos için
  • 1 ,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Çok az et bulyon
Süslemek için
  • Domates
  • Biber
  • Maydonoz
  • Yoğurt


Köfteli iskenderin yapılışı
  • Kıyma, soğan, sarımsak,ekmek içi,yumurta,tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biber hepsi birlikle iyice kıvam alıncaya kadar yoğurulur.
  • Yoğrulan köfte buz dolabında 1 saat kadar dinlendirilir. (bu islem köftenin daha lezzetli olmasını sağlıyor.)
  • Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ konulur, Köfteler minik minik yapılıp tavada arkalı önlü kızartılır.
  • Köftelerin kızarmasına yakın domates, biber eklenir. Ekmekler köftelerin üzerinde ısıtılır ve ayrıca lezzetini alması için yağına hafif basırılır. (En altta resimde görüldüğü gibi)
  • Bir tavaya tereyağ ve salça konularak kızdırılır. 1-1,5 bardak su ilave edilip kaynatılır.(çok az et bulyon eklerseniz daha lezzetli olur)
  • Servis tabağına önce ekmekler küp küp kesilerek yerleştirilir. Üzerine hazırlanan salçalı sostan dökülür.
  • Üzerine köfteler yerleştirilir. Domatesler ve biberler yerleleştirilir. Birdal maydonazda koyabilirsiniz görsellik katar.
  • Ve üzerine tekrar  sostan gezdirip  Yanında yoğurt olmazsa olmazı yoğurtla servis yapın..

  • Afiyet olsun..

9 Ekim 2012 Salı

Közlenmiş Sebze Çorbası

     
         Herkese merhabalar, sizlere bugün kendi usulümce denediğim bu lezzetli çorbanın tarifini vereceğim. Evde mangaldan kalan közlenmiş sebzelerim vardı bunları atmaya kıyamadım. Dolaba kaldırıp ertesi günü bu leziz çorbayı yaptım. deneyip beğenmeniz dileğiyle..

Közlenmiş Sebze Çorbası İçin Gereken Malzemeler
  • 4 adet közlenmiş yeşil biber
  • 1 adet közlenmiş domates
  • 1 adet közlenmiş soğan
  • 1 adet tavuk bulyon 
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz karabiber




Çorbanın Yapılışı
  • Tencereye margarini ve unu koyup sararıncaya kadar kavurdum.
  • Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup rondoda püre haline getirdim ve  tencereye kavrulan unun üzerine ilave ettim.
  • Bir iki dakika karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütünü daha sonra suyunu ilave ettim.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırdım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk.pişirdim.
  • 1 adet tavuk bulyon, tuz, karabiber ekledim bir taşım daha kaynatıp kapattım.
  • Süzgeçten geçirip üzerine eritilmiş tereyağı ve pulbiberi kızdırıp döktüm.
  • Afiyet olsun..

8 Ekim 2012 Pazartesi

Pırtık Böreği (Pamuk böreği)

     
         Evde kalan yarım yufkalardan yada bayatlamış parçalanmış yufkalardan yapabilirsiniz. Hem bunlar değerlenmiş olur hem de pratik bir börek yapmış olursunuz. Pırtık böreği  tam bir su böreğini andırıyor. Yumuşacık pamuk pamuk bir börek. Umarım beğenirsiniz.




Pırtık böreği için gereken malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • karabiber
  • Pulbiber


Pırtık böreğin yapılışı
  • Yufkaları pırtık pırtık yapıyoruz.
  • Bir kapta yumurta süt ve peyniri çırpıyoruz.
  • Karabiber, pulbiber ekleyip yufkalarıda bu karışıma ekledikten sonra hepsini birlikte harmanlıyoruz.
  • Margarinle yağladığımız teflon tavaya karışımı boşaltıroruz.
  • Kısık ateste pişiriyoruz.
  • Altı kızarınca bir tabak yardımıyla ters çevirip üzerini de kızartıyoruz.
  • Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun..


7 Ekim 2012 Pazar

Peynirli Kızarmış Ekmekler (Bayat ekmek Pizzası)



       Bildiğiniz gibi bayat ekmekleri değerlendirmenin bir çok yolu var. Bu bayat ekmek pizzalarıda onlardan birisi. Kıtır kıtır nefis bir kahvaltılık oluyor. Bayat ekmeklerin bir kısmını kurutup rondoda çektim ve galeta unu olarak kullanılmak üzere dolaba kaldırdım. Bayat ekmekleri daha bir çok farklı yerde kullanabiliriz. bunları zamanla paylaşıcam.

Bayat ekmek pizzası için gereken malzemeler
  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Biraz beyaz peynir
  • Biraz maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Margarin


Bayat Ekmek Pizzası'nın Yapılışı
  • Ekmekleri ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine kahvaltılık margarin sürelim. (yoksa sıvı yağda olur.)
  • Bir kapta peynirleri ezip içine yumurtaları kırıp sütünü ilave edelim.
  • Pulbiber, karabiber ve maydonoz ekleyip ekmeklerin üzerine sürelim.
  • 170 derece ısıtılmış fırında peynirler hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

6 Ekim 2012 Cumartesi

Beşamel Soslu Tavuklu Patlıcan Kayığı



       Herkese Günaydın.. Mutlu mutlu  hafta sonları diliyorum. Yaptığım bu nefis yemeğin tarifini hemen paylaşmak istedim. Malum hafta sonu herkes evde.  Belki hafta sonu sofranızı bu yemekle süslemek istersiniz. Hem göze hemde damağa hitabeden bir yemek.. Buyurun tarife..

Beşamel soslu tavuklu patlıcan kayığı için gereken malzemeler
  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 ade tyeşil biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • karabiber
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
Domates sosu için 
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 kaşık margarin, yada sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 Kaşık salça
  • Pul biber
   
.

Yemeğin yapılışı
  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip, tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz.(bu işlem acı suyunun çıkmasını sağlıyor)
  • Daha sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz.
  • Başka bir tencerede Tavuk etlerini soğanı biberi ve domatesi  baharatları sırasıyla ekleyip kavuruyoruz.
  • Diger tarafta beşamel sos için tavaya margarinle unu koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Sütünü ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp karabiber tuz ve yarım su bardağı kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Patlıcanların üzerine kaşığın ucuyla baştıratrak çizikler açıyoruz. (Tavuğun lezzetini içine alsın diye)
  • Hazırladığımız tavuk soteyi patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
  • Tavukların üzerinede beşamel sosumuzu yerleştirip  üerine kalan kaşar resdesini serpiyoruz..
  • En son domatesleri ve sarımsağı rendeleyip biraz yağda pişiriyoruz. Baharatları ve salçayı ekleyip biraz su ilave ediyoruz.
  • Bu sosu tepsinin dibine boşaltarak önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Yanında pilavla birlikte servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun..

5 Ekim 2012 Cuma

Yoğurtlu Bulgur Köftesi



       Yogurtlu bulgur köftesinin köftelerini tıpkı fellah köftedeki gibi hazırlıyoruz. Sadece servisinde farklılık var. Yoğurtla servis yapılıyor. Üzerine soğan yakılıp sos hazırlanıyor. Sonuç Mükemmel..
     
Köfteleri hazırlamak için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • Kıvamı ayarlamak için ılık su
Üzeri için gerken malzemeler
  • Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça



Köftelerin hazırlanışı
  • Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatıyoruz.
  • 8-10 dk bekledikten sonra malzemeleri ekleyip,
  • Hepsini birkikte yoğuruyoruz.
  • Elimizde şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Çok katı olmuşsa biraz su, yada cıvık olmuşsa un ilave ediyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde toplar yapıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz
  • Parmağımızla ortasına basıp çukur açıyoruz.
  • Un serpilmiş tepsiye koyuyoruz.
  • Hepsi bittikten sonra,
  • Kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  •  Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, çok küçük yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  • Soğanların iyice kahverengi oluncaya kadar kızarması gerekiyor.
  • Daha sonra içine pulbiber ve salçayı ekleyip kızartıyoruz.
  • Diger yandan da köfteler ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurdu biraz suyla açıp (Ayrandan biraz koyu kıvamda olacak) tenceredeki köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına köfteleri alıp üzerinede hazırladığımız zsosu gezdirerek servis yapıyoruz...
  • Afiyet olsun..

Vanilya Yağmurundan Hediyelerimm



       Sevgili yağmur geçenlerde bir çekiliş düzenlemişti. Bu çekilişin talihlisi ben deniz oluyorum :)) Kargoda ufak tefek sıkıntılar yaşadık. Ama yağmur ısrarla hediyesini bana ulaştırdı. Kendisine bu güzel hediyeleri için çok teşekkür ediyorum..




       Hediyelerin hepsi birbirinden güzel. Paketi açtığımda lavanta kokularıyla mest oldum.Özelliklede bu kutuya bayıldım .Kullanırken hep seni hatırlıycam canım. Sevgiler..



4 Ekim 2012 Perşembe

Etli Pilav


Etli pilav için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı etsuyu (yada sıcaksuya bulyon atabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Biraz kırmızı et
  • Karabiber


Etli Pilavın Yapılışı


  • Pirinçleri yıkayıp süzüp tuzlu ılık suda 20 dk bekletelim.

  • Etleri kuş başı doğrayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.

  • Tuz kara biber ekleyip altını kapatalım.

  • Tencereye margarini koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu koyarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.

  • Daha sonra etsuyunu ekleyip kısık ateşte çekinceye kadar pişirelim

  • Piştikten sonra bir kaseye önce etleri sonra pilavı bastırarak yerleştirelim.

  • Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.

  • Afiyet olsun..




Krem Karamel


Krem karamel için gereken malzemeler
  • 6 adet yumurta
  • 1 litre süt (5 bardak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel için
  • yarım bardak toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su



Krem karamelin yapılışı

  • Yarım bardak toz şekeri ve 4 kaşık suyu tencereye koyup, sürekli karıştırarak karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  • Soğumadan kalıplara paylaştırıyoruz.
  • Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta çırparak sütü ve vanilyayı ekliyoruz.
  • Biraz daha çırptıktan sonra kalıplara önce karameli paylaştırıp ardından bu sütlü karışımı paylaştıralım.
  • Fırın tepsisine dizip, yarısına kadar su dolduralım.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra 1 gün dolapta bekletelim.
  • Servis yaparken ters çevirip ikram edelim.
  • Afiyet olsun..

Not: Fırında çok fazla bekletmeyin. Benimkiler biraz göz göz oldular.

3 Ekim 2012 Çarşamba

Kıymalı Kus kus pilavı



       Kus kus makarnayı yaprak sarmayla birlikte servis yaptım. Yaprak sarmanın tarifine bakmak isterseniz buraya Tık tık... :))

Kıymalı kus kus pilavı için gereken malzemeler
  • Yarım paket kus kus makarna
  • 2 kaşık margarin
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber



Kus kuspilavın yapılışı
  • Makarnaları bol suda pişinceye kadar haşlayıp süzelim.
  • Ayrı bir tencerede margarinle birlikte soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Soğanlar pişince kıymayı ilave edelim.
  • Kıyma suyunu salıp çektikten sonra, salçayı ve baharatları ekleyelim.
  • Altını kapatıp kenara alalım.
  • Haşlanmış makarnaların suyunu süzüp, kıymalı karışımı üzerine dökelim.
  • İyice karıştırıp servis yapalım..
  • Afiyet olsun..


Çekiliş duyurusu



       Demy' nin tutkusu harika hediyeleriyle bir çekiliş hazırlamış katılmak isterseniz haydi buyurun ziyarete..           

http://demmyden.blogspot.com/2012/10/cekilis.html




       Bir başka çekilişte,Shelby 'nin hediyesi olan bu harika çanta buyurun sizde katılın..

http://colorante-bea.blogspot.com/2012/09/hediyem-var.html