Merhaba arkadaşlar Bu aralar izindi bayramdı derken sizleri pek ziyaret edemedim. Birbirinden güzel yemekler yapılmış. Hepsine tek tek bakıcam inşallah. Kurban bayramı olunca haliyle bizde et yemeklerine yoğunlaşıyoruz. Şimdi paylaşıcam yemek herkesin bildiği bir sote ama yinede bilmeyenler için paylaşıyorum..
Jülyen Et Sote İçin Gereken Malzemeler
- Yarım kilo kırmızı et
- 1 adet kırmızı biber (salçalık olanlardan)
- 1 adet yeşil biber (salçalık olanlardan)
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- 3 kaşık sıvı yağ
Jülyen Et Sotenin Yapılışı
- Etleri Jülyen dediğimiz şekilde (ince uzun) doğruyoruz.
- Tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ koyup, etleri suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
- Biberleride aynı şekilde doğrayıp ilave ediyoruz.
- 2-3 adet sarımsak ekleyip sotelemeye devam ediyoruz..
- Eger etler sert olursa yarım çay bardağı su ilave edip çekene kadar pişirebilirsiniz.
- En son inmesine yakın tuz ve baharatlarını ekleyip kapatıyoruz.
- Afiyet olsun..