30 Mart 2012 Cuma

Patates Kavurması


Malzemeler
6-7 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
3 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Maydonoz
Yapılışı
Yayvan bir tavaya yağı koyup piyazlık doğranmış soğanları kavuralım.
Patatesleri iri iri doğrayıp ilave edelim.
bir iki dk. kavurup baharatlarını tuzunu ilave edelim.
Ocağı kapatıp, ince kıyılmış maydonozları ilave edelim.
Sıcakken servis yapalım.
Afiyet olsun...

29 Mart 2012 Perşembe

Fellah Köftesi (Bulgur Köftesi)


       Yapımı Kolay bi okadarda lezzetli bi yemek. Domatesle sarımsağın birleştiği o eşsiz kokuya bayılıyorum. Birde maydonoz eşlik ederse nefis bir tat çıkıyor.

Fellah Köftsi İçim Gereken Malzemeler
  • 2 su bardagı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 baş rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • kıvamı ayarlamak için ılık su
Fellah Köftesinin Yapılışı
  • Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatıyoruz.
  • 8-10 dk bekledikten sonra malzemeleri ekleyip,
  • Hepsini birkikte yoğuruyoruz.
  • Elimizde şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Çok katı olmuşsa biraz su, yada cıvık olmuşsa un ilave ediyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde toplar yapıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz
  • Parmağımızla ortasına basıp çukur açıyoruz.
  • Un serpilmiş tepsiye koyuyoruz.
  • Hepsi bittikten sonra,
  • Kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup,
  • Rendelenmiş sarımsakları koyuyoruz
  • 2 yemek kaşığı salça, kırmızı biber , kara biber ilave edip,
  • 1-2 dk. kaynatıp köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • üzerinede kıyılmış maydonoz serpip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun...

27 Mart 2012 Salı

Ev Yapımı Cappucino...



Bir fincanlık malzeme
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı seker
Yapılışı
Sütü kaynaması için ocağa alalım
başka bir yerde kahve ve şekeri
birazcık süt ilave ederek mikserde köpürtelim.
bu arada süt kaynamış olucaktır
Sütü fincana alalım, taşmaması için biraz yarım koyalım.
Köpüğün yarısını sütün üzerine boşaltıp karıştıralım.
Yarısınıda üzerine koyalım.
İşte ev yapımı nefis cappucinomuz hazır.
İsterseniz üzerine çikolata rendesi serpebilirsiniz.
Tadı muhteşem oluyor.
Ama köpüğünü söndürdüğü için ben tercih etmiyorum.
Herkese afiyet olsun...

Yağ Mantısı...





Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
5-6 su bardağı un
1 paket kuru maya
yeteri kadar tuz
Aldığı kadar su

İçi için
2oo gr kıyma
maydonoz
tuz karabiber
toz biber

Salça sosu
Seçimden Biçimlendirmeyi kaldır
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı
Unu yoğurma kabına alıp, ortasını açalım.
sıvı yağ, yoğurt, tuz ve ılık suda eritilmiş mayayı ilave edelim.
Çok sert olmayacak şekilde ekmek hamuru kıvanında
Su ilave ederek yoğuralım. Ve mayalanmaya bırakalım.
Hamur kabardıktan sonra, büyük bir beze yapıp
Mutfak tezgahında ne çok kalın, nede çok ince olmayacak sekilde açalım.
Açtığımız hamurları kare kare kesip,
İçine kıymayı maydonozu ve baharatları karıştırıp, bu karışımdan koyalım.
Köşeleri çapraz gelecek şekilde birleştirelim.
Ve kızgın bol yağda kızartalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis yapalım.
Afiyet olsun...

Tavuk Çöp Şiş...




Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğanın suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
yeteri kadar tuz
2 adet domates
2 adet yeşikl biber


Yapılışı
Tavukları küçük küçük doğrayıp hazırlayalım.
Bir adet soğanı rendeleyip suyunu sıkalım.
Çıkan suyu derin bir kaba alalım.
İçine sütü, yağı ve baharatları karıştırıp,
Tavukları ilave edelim.
Tavuklar bu karışımın içinde bi gece bekletilmeli.
Aceleniz varsa 2-3 saat te yeterli olacaktır.
Daha sonra şişlere tavuk domates biber karışık takıp pişirebilirsiniz.
Ben fırının tepsili ızgarasında pişirdim.
İsterseniz teflon tavada da pişirebilirsiniz
Afiyet olsun...

26 Mart 2012 Pazartesi

Kakaolu Islak Kek..


MALZEMELER:
4 adet yumurta 3dk mikserle çırpılır 2 su bardağı toz şeker eklenerek 2 dk daha çırpılır ... 3 çorba kaşığı kakao 1 su bardagı süt 1 paket eritilmiş margarin 1 paket vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır Daha sonra 2,5 su bardagı un 1 paket kabartma tozu eklenerek iyice çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülür 175 derece ısıtılmış fırındapişirilir piştikten sonra üzeri çatalla delinerek ayrılan karışım dökülür ve istege göre süslenerek servis yapılır AFİYET OLSUN.

24 Mart 2012 Cumartesi

Karnı Yarık Börek...


Herkese mutlu hafta sonları diliyorum. Güzel bir cumartesi kahvaltısı için, Kolay ve pratik bi börek tarifi Paylaşıyorum. Afiyet olsun...

Malzemeler
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2-3 kaşık sıvı yağ
Beyaz peynir
Maydonoz
süslemek için,
domates biber dilimleri

Yapılısı
1 tane yufkayı serip üzerine sıvıyağ, yumurta süt karışımını sürüyoruz.
ikinci yufkayıda üzerine kapatıp, tekrar sürüyoruz.
yufkaları önce dörde sonra sekiz parçaya kesiyoruz.
üzerlerine peynir ve maydonozu koyup sarıyoruz.
Sardığımız yufkaları buzlu suya batırıp,
Tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine kalam yumurtalı karışımdan sürüyoruz.
Ortalarını bıçakla çizip, domates biber yerleştiriyoruz.
Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp 200 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Mercimek Köftesi...

Mercimek Köftesi İçin Gereken Malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan (büyük)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber, pul biber, nane. tuz
  • 1 adet limon
  • isteğe göre baharatlar kullanabilirsiniz.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Mercimek Köftesinin Yapılışı
  • Mercimeği tencereye alıp üzerine çıkacak kadar suyla kaynatalım.
  • İyice şiştikten sonra üzerine bulguru ilave edip ocagı kapatalım.
  • Biraz dinlenmeye bırakalım.
  • Ocaga yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.
  • Salçasını baharatlarını ilave edip ocaktan alalım.
  • Mercimeğin üzerine döküp iyice yoğuralım.
  • En son maydonozunu ekleyelim.
  • Tuzunu ve limonunu ekşisini kontrol edip,
  • Köftelerimizi sıkalım.
  • Afiyet olsun...

Tavuklu Keşkek...


Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı tere yağı
1 kaşık salça
2 çay kaşığı kırmızı biber
tuz
Yapılışı
Buğdayı ve nohutu bir gece önceden ılık suyla ıslatıyoruz.
Suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
Üzerine tavukları koyup üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz.
İyice ezilene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra tavukları kemiklerinden ayırıp,
Tahta kaşığın arkasıyla ezerek pişirmeye devam ediyoruz.
Çok kısık ateşte pişmesi gerekiyor.
En son tuzunu ilave ediyoruz.
Piştikten sonra servis tabağına alıp,
Üzerine tere yağında erittiğimiz salçalı sosu döküp,
Servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

23 Mart 2012 Cuma

Coco Star Kurabiye...



       Son günlerde nette en çok gözüme takılan kurabiye tarifi. Neden bende denemeyeyim dedim. Ve işde sizlerle paylaşıyorum...




Coco star kurabiye için gerekli malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta (Birinin akını ayır)
Alabildiği kadar un
İçi için
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta nın akı
Yapılışı
Margarin ve şekeri iyice yoğuruyoruz.
Yumurtaları kırıp,
vanilya, kabartma tozunu ve kakaoyu ekliyoruz.
Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
Avucumuzun içinde yuvarlayıp içini oyuyoruz.
Yumurta akı hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırıp,
Küçük toplar halinde içine koyuyoruz.
Tekrar kapatıp tepsiye diziyoruz.
170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (ben kuzinede pişirdim)
Üzerini isteğinize göre süsleye bilirsiniz.
Pudra şekeri serpe bilirsiniz.
Eritilmiş çikolata sürebilirsiniz.
Tercih sizin...
Afiyet olsun...

21 Mart 2012 Çarşamba

Sucuklu Kuru Fasulye...

Herkesin bildiği klasik kuru fasulye :)) bu tarifte ilk defa yapanlar için gelsin..
Malzemeler
1 kase kuru fasulye
1 adet soğan
1 yemek kaşıgı salça
Karabiber, kırmızı biber, tuz
isteğe göre sucuk
Yapılışı
Fasulyeler bir gece önceden ıslatılır, yada iyice haşlanır.
Düdüklü tencereye yağ konur.
Yemeklik doğranan soğanlar kavrulur.
Tuzu baharatı salçası atılıp, fasulyeler ilave edilir.
üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kaynatılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dk. pişirilir.
Fasulyeye göre değişir. Eger hala pişmemişse tekrar kapatıp pişirilir.
piştikten sonra sucuklar ilave edilip, 2 dk. daha kaynatılır.
Afiyet olsun...

Patlıcan Köftesi (Patlıcan Kroket)...



Malzemeler
2-3 adet közlenmiş patlıcan
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı un
1 yumurta
karabiber, tuz
dereotu, maydonoz
yeteri kadar galeta unu

Yapılısı
Galeta unu hariç, bütün malzemeleri karıştırıp cıvık bir harç elde ediyoruz.
Bir kaşık yardımıyla bu harçtan alıp galeta ununa heryerini buluyoruz.
Elimizle şekillendirip bir tepsiye diziyoruz.
Buz dolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz.
Tavamıza çok az yağ koyup kroketleri diziyoruz.
Kızarınca ters çevirip arkalı önlü pişiriyoruz.
Yanında sarımsaklı yogurtla ikram ediyoruz.
Afiyet olsun...

20 Mart 2012 Salı

Kivili Puding...


Baharın kendini yavaş yavaş gösterdiği bu günlerde, bende bi sütlü tatlı paylaşayım dedim. Nede olsa Yaz günlerinin vazgeçilmezi sütlü tatlıları artık bol bol tüketmeye başlıycaz. Hazır gıdalarda aklımızı karıştırmaya başladı. En iyisi ev yapımı pudink. Deneyin derim :))
Malzemeler
1 litre süt
4 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanılya
4-5 adet kivi
Yapılışı
Tencereye sütü, nişastayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
Altını yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra ince kıyılmış kivileri ve vanilyayı ilave edip,
Altını kapatıyoruz.
Soguduktan sonra kivi dilimleriyle ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun...

19 Mart 2012 Pazartesi

Salçalı Sosis...


Malzemeler

7-8 adet sosis
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Bir çay kaşığı kekik

Yapılışı

sosisleri çok az yağda kızartıyoruz
sıcak suyla salçayı ve kekiği karıştırıp,
sosislerin üzerine döküyoruz.
5-6 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

17 Mart 2012 Cumartesi

Nohutlu pilav...


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kaşık tere yağı
tuz
1-2 damla limon suyu
3 su bardağı et suyu
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dk bekletelim.
Tencereye yağı koyup, yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim.
tuzunu ilave edip, tane tane oluncaya kadar kavuralım.
Haşlanmış nohutları ilave edip, et suyunu katalım.
1-2 damla limon suyunuda ekleyelim. (pilavın beyaz ve parlak olması için)
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

Tavuk Şinitzel...


Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 bardak galeta unu
1 bardak un
2 adet yumurta
tavuk pane harcı
Yapılışı
Tavuk gögsünün bri tanesini 3 parçaya ayırıyoruz.
Sert bir dövücüyle eti inceltiyoruz.
Yeteri kadar pane harcıyla karıştırıyoruz.
Önce una, sonra yumurtaya en sonda galete ununa bulayıp,
kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun...

16 Mart 2012 Cuma

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı (İncir dolması)


       İncirin yerinde olupta, incir tatlısı yapmamak olmazdıı :)) İşte size harika bi lezzet..  Kaymaklı İncir Tatlısı Afiyet olsun..
Kaymaklı İncir Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
  • 15-20 tane kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın




Kaymaklı İncir Dolmasının Yapılışı
  • Önce sütü kaynatıp ocaktan alalım.
  • İncirleri sütün içine koyup 15-20 dk bekletelim.
  • Sütün içinden çıkarıp alt kısımlarını parmagımızla oyalım.
  • İçini  alabildiği kadar cevizle dolduralım.
  • Doldurduğumuz incirleri tencereye dizelim.
  • 1 su bardağı şekeri ve tarçını üzerine dökelim.
  • 1 su bardağı suyuda ekleyip kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Piştikten sonra incirleri servis tabağına alıp,
  • kalan şerbeti koyulaşana kadar kaynatalım.
  • (Bunu tatlımızı süslemek için kullanalım)
  • Soğuduktan sonra üzerine kaymakla servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

15 Mart 2012 Perşembe

Babanne Çorbası :))

Babanne çorbası kızlarımın en sevdiği çorba. Babanneleri yaptığı için bunun adına biz babanne çorbası diyoruz :)) Asıl adı Kesme Un Çorbası. Bu çorbayı yazdan kesip kurutup kavanozlara dolduruyoruz. İstediğimiz zaman pişiriyoruz. Tadı harika ve çoçuklar için besleyici bi çorba.
Hamuru un su tuz ve yumurtayla yapılıyor. Yufka şeklinde açılıp minik minik şehriye şeklinde kesilip kurutuluyor.
Yapışışı
Kibrit kutusu kadar eti minik minik doğrayıp yağda kavuruyoruz.
İçerisine biberleri.domatesleri koyup,domatesler iyice ezilene kadar pişiriyoruz.
salça ve istediğiniz baharatları koyup (nanesi bol olmalı kuru nane kullanıyoruz) suyunu ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra çorbasını döküp 5 dk pişirip kapatıyoruz.
Afiyet olsun..

Sebzeli Pilav..

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı sıcak su (et suyu)
tuz
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tuzlu ılık suda 20 dk bekletiyoruz.
Tencereye yağımızı koyup pirinçleri tane tane olana kadar kavuruyoruz.
tuzunu ve suyunu koyup bir iki damla limon sıkıp,
haşlanmış havuç ve bezelyeleri koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun..

12 Mart 2012 Pazartesi

Havuç Tarator..


Havuç Tarator İçin Gereken Malzemeler
  • 4-5 adet havuç
  • 1 çay bardağı çeviz içi
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı
  • Havuçları tavada suyunu salıp çekene kadar çevirelim.
  • sonra tuzunu ve cevizini ilave edip soğuması için kenara alalım.
  • sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, mayonezide karıştırıp havuçlara ilave edelim.
  • servis tabağına alıp , kalan yoğurdu üzerine sürelim.
  • Maydonoz ve pul biberle süsleyelim.
  • Afiyet olsun..

11 Mart 2012 Pazar

Mercimek Çorbası..


Malzemeler
1 kase kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşıgı kırmızı biber
karabiber,tuz, nane
Yapılışı
Önce düdüklü tencereye yağımızı koyup,
soğanı, patatesi ve havucu bir kaç parçaya kesip koyuyoruz.
Çok küçük olmasına gerek yok zaten ezilecek.
Şöyle bi yağda çevirip mercimeği koyuyoruz.
Tuzunu baharatını ilave edip,
suyunuda koyduktan sonra kapağını kapatıyoruz.
Pişmesi için 6-7 dk. yeterli olucaktır.
Sonra süzgeçten yada rondodan geçirip servis tabağına alıyoruz.
Üzerine tereyağında salçalı sos yapıp gezdiriyoruz.
Afiyet olsun..

10 Mart 2012 Cumartesi

Patates Mantısı (Salatası)..



       Patates salatasının  muhteşem bir tadı var inanılmaz güzel. Biz çok beğenerek yiyoruz. Sizlerede tavsiye ediyorum..

Malzemeler
5-6 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber, maydonoz
1 kase süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1çay kaşığı kırmızı toz biber


Patates Mantısıın Yapılışı
  •  Haşlanmış patatesleri ezip, tuz, karabiber ve maydonozla yoğuralım.
  • Elimizde cevizden büyük toplar yapıp ortasını parmağımızla oyalım.
  • Oyulmuş patateslerşin içine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu dolduralım.
  • En üstede salçayı ve pul biberi yağda kızdırıp dökelim.
  • Afiyet olsun..


Kaşar Dolgulu Köfte..




Malzemeler
500 gr. kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Maydonoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Kıymayı yogurma kabına alıyoruz.
İçine rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve baharatlarını katıp yoğuruyoruz.
Sonra ekmek içini, galeta ununu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
Son olarak maydonozu katıp, Biraz dolapta dinlendiriyoruz.
Köfteyi elimizde avuç içi büyüklüğünde açıp, içine kaşar rendesi koyup kapatıyoruz.
Hepsini yaptıktan sonra az yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Domates sosuyla ikram ediyoruz.
Afiyet olsun..

Mozaik pasta..





Malzemeler
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu krem şanti
2 paket petibör bisküvi
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yapılışı
krem şanti ve damla çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp,
Muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Bisküvileri derin bi kaba kırıyoruz.
Pişirip soğuttuğumuz kremaya
1 paket hazırladığımız kremşantiyo ekleyip karıştırıyoruz.
Kırılmış bisküvilerin içine damla çikolatayı döküp karıştırıyoruz
Ardından kremeyı döküyoruz.
Şöyle bi karıştırıp,
Streç film serili bi kaba döküyoruz
Rulo şeklinde sıkıştırıp dolaba kaldırıyoruz.
2-3 saat dinlendikten sonra çıkarıp,
Üzerini süslüyoruz.
Pastamız hazır. Afiyet olsun...

8 Mart 2012 Perşembe

Domatesli Bulgur Pilavı..


Malzemeler
1adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 bardak pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı biber
biraz karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Tencereye sıvı yağı koyup, küçük küçük doğranmış soganları kavuruyoruz.
Ardından biberleri ve domatesleri kavurup, salçasını baharatlarını katıyoruz.
Bulguruda ekleyip şöyle bi 2-3 dk. kavuruyoruz.
son olarak 2 su bardağı kaynar su ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp ağzına bi kağıt havlu koyup demlendiriyoruz.
Pilavımız hazır.
Afiyet olsun.

6 Mart 2012 Salı

Patlıcan Karnıyarık...



Malzemeler
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Biraz salça
tuz, karabiber, kimyon
Bir tutam maydonoz
Yeteri kadar patlıcan
kızartmak için sıvı yağ


Yapışışı
Önce Patlıcanları alacalı soyup kızgın yağda kızartıyoruz.
Sonra içi için önce soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
Ardından kıymayı. biberleri ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
Tuzunu, baharatını katıp ocağı kapatıyoruz.
Kızarmış patlıcanların içlerine dolduruyoruz.
Biraz salçalı su yapıp üzerine çıkmayacak şekilde tepsiye doküyoruz.
üzerine domates biberle süsleyip Fırına veriyoruz.
Dilerseniz teflon tavada ağzına kapak kapatıp ocakta pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

5 Mart 2012 Pazartesi

Şehriyeli (Kremalı) Tavuk Çorbası..


Bu gün sizlere tadına doyamayacağınız nefis bi çorba tarifi vereceğim. Eminim çok severek yiyceksiniz. Bizim soframızın vazgeçilmez tatlarından birisi.. Deneyenlere yada denemek isteyenlere afiyet olsun..
Malzemeler:
1 adet Tavuk göğsü
Yarım çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için:
bir kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığu un
üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
pul biber
nane
Yapılışı:
önce tavukları ve şehriyeleri ayrı kaplarda haşlayıp bi kenara alıyoruz.
sonra yoğurt yumurta ve unu bir kasede çırpıp tavuk suyuna karıştırıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri ve şehriyeyi katıp tuzunuda ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Üzerine tereyağını eritip pul biber ve naneyi atıyoruz kızartıp üzerine gezdiriyoruz.
Çorbamız hazıır.

2 Mart 2012 Cuma

Damla Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta..



Malzemeler
1 adet hazır pasta keki
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket sade krem şanti
1 paket kakaolu krem şanti
2 adet muz
Yapılışı
Süt, un, şeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye alıp hepsı ezilinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonra ocağın altını yakıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
1-2 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kenara alıyoruz.
Pasta kekimizi arasını açıp 1 çay bardagı sütle yada meyve suyuyla ıslatıyoruz.
Arasına kremamızı sürüp damla çikolatamızı serpiyoruz ve muz dilmlerini diziyoruz.
İkinci katı kapatıp, kalan kremayıda sürüyoruz.
Ve krem şantiyle süslüyoruz.
Afiyet olsun..

Peynirli Omlet..




Peynirli omletin Yapılışı:
  • 3 yumurtayı çırpıp
  • 1 çay bardağı süt ilave ediyoruz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • biraz beyaz peynir
  • maydonoz
  • göz kararıyla biraz un ekleyip
  • tuz, karabiber ilave edip çırpıyoruz.
  • Çok katı olmuycak akışkan olması gerekiyo.
  • Kızgın tavaya biraz yağ koyup arkalı önlü kızartıyoruz...
  • Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...