7 Ağustos 2012 Salı

Etli Türlü (Karışık Sebzeli Güveç)



Sebze sevenler için bütün lezzetleri içerisinde bulunduran harika bir yaz yemeği. Hele birde güveçte yapılırsa doyamazsınız lezzetine. Eminim denemek isteyenler vardır. Şimdi tarife geçiyorum.




Etli Türlü için Gereken Malzemeler
  • 1 parça kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • Biraz taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet et bulyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • yarım çay bardağı sıvıyağ




Yemeğin yapılışı

  • Güveçimizin en altına sıvı yağ koyup, sırasıyla küp küp doğranmış sebzeleri yerleştirelim.
  • Önce eti, ardından soğan ve sarımsağı,yeşil fasulye, patlıcan, kabak ve patatesleri koyuyoruz.
  • En son biber ve domateslerini ekliyoruz.
  • Üzerine bir su bardağı suyla bir kaşık salçayı eritiyoruz.
  • içerisine baharatlarınıda karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
  • Enson Margarini koyup kapağını kapatıp, yemeğin altını yakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateste yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun..
Not: Sebzeleri pişme sıralarına göre yerleştirirsek daha iyi sonuç alırız.
Güveç yemeklerinde daha iyi sonuç alabilmek için kesinlikle karıştırmıyoruz ve pişene kadar kapağını açmıyoruz.
         açmıyoruz

2 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

canım sebze sevenleri çağırmışın koşa koşa geldim :)
ımm iyiki geldim güveçte hemde :)
aldım kaçtım...

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim tarif arıyordum bu tarif hoşuma gitti...Emeğinize sağlık. ..