14 Mayıs 2012 Pazartesi

Fırında Alabalık


Yapılışı
  • Balıkları yağlayıp tuzlayıp tepsiye diziyoruz.
  • Altlarına 1-2 tane halka şeklinde doğranmış soğan koyuyoruzki tepsiye yapışmasın.
  • Üzerine limon,, domates biber, sarımsak, soğan koyarak biraz yağ gezdirip fırına veriyoruz.
  • 200 derece fırında balıklar kızarana kadar pişiriyoruz..
  • Afiyet olsun..







3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ala balığı çok severim helede tereyağlısına bayılırım eline sağlık canım nefis görünüyor..

ilhan dedi ki...

Alabalığın en güzel şeklini yapmışsınız. Acaba biraz da su gerekmez mi? Ellerinize sağlık.Ha bir de tereyağ çok yakışıyor.

HaticeMutfakta dedi ki...

Tşk ederim. Su koymaya hiç gerek yok bence. Zaten soğan domates yeteri kadar sulandırıyo. Birde balığın kendi suyu var zaten. Ben hatta balığı fırından çıkarmadan önce bayağı sulanmıştı lezzeti tepside kalmasın diye suyunu çekmesini bekledim. Sizin arzunuza kalmış.